Långt ifrån succéåret 2021 – men solid marginal

Årsredovisningen 2022 för Vimmerby Stadshotell är nu offentlig. Omsättningen i företaget är cirka 35,5 miljoner kronor, en ökning med 17,5 procent. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 250 000 kronor mot knappt tre miljoner kronor 2021.

Vimmerby stadshotell

Vimmerby stadshotell

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2023-08-25 16:00

Rörelseresultatet sjunker med drygt 2,9 miljoner kronor till cirka 2,3 miljoner kronor. Totalt ger det en rörelsemarginal på 6,4 procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 17,3 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen hotell- och logiverksamhet är motsvarande snitt 1,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Frea Capital AB.

Fakta om Vimmerby Stadshotell

Vimmerby Stadshotell grundades 1984. Bolagets huvudbransch är hotellverksamhet med restaurangrörelse och restaurangverksamhet. Företaget är ett av fyra i koncernen där Frea Capital AB är moderbolag.

Företaget har 29 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är sex fler än föregående redovisningsår.

Ägaren, Frea Capital AB, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Så ser branschtoppen ut

Vimmerby Stadshotell har den femte högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är hotellverksamhet med restaurangrörelse.

Det finns 28 företag i samma bransch i Kalmar län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 265 i landet.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Stadshotell för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.
Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Stadshotell för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.
Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!