Röchling Industrial Virserum AB ökade omsättningen rejält

Röchling Industrial Virserum AB redovisar: Alla siffrorna för 2023. Omsättningen i företaget är ungefär 62,5 miljoner kronor, en ökning med sju och en halv procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Röchling Industrial Virserum för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Röchling Industrial Virserum för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Virserum2024-07-09 22:00

Resultatet före skatt är omkring det samma, 4,3 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med cirka 450 000 kronor till drygt 3,3 miljoner kronor.

Rörelsemarginal blev 5,3 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen sex och en halv procent.

Enligt de senaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. I sektorn för tillverkning av gummi- och plastvaror uppgår det motsvarande genomsnittet till sju och en halv procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta: Röchling Industrial Virserum AB

Röchling Industrial Virserum har funnits sedan 1988. Bolagets huvudbransch är tillverkning av plasthalvfabrikat. Företaget är ett av två i koncernen.

Företaget har 15 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Wilhelm Korte-Dirxen (56).

Så ser branschtoppen ut

Röchling Industrial Virserum har den högsta omsättningen i Hultsfreds kommun och den andra högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är tillverkning av plasthalvfabrikat.

Det finns fyra företag i samma bransch i Kalmar län.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 46 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!