Detta är ett annonssamarbete

CryptoMeister- lär dig mer om kryptovalutor 2022

29 mars 2022 09:36

CryptoMeister har samlat recensioner, guider och information om kryptovalutor. Det råder många diskussioner kring kryptovalutors framtid, men till och med Schweiz tar in kryptobaserade finansindustrin i värmen.

Genom att lära sig mer går det att handla säkrare med kryptovalutor, det går även att följa med i diskussioner kring kryptovalutor. För det finns många olika varianter av valutor som har olika syften. På https://cryptomeister.com/se/ hittar du mer än värdefulla tips, du ökar din allmänbildning kring kryptovalutor.

Tre kryptovalutor som etablerat sig

Bitcoin är den mest kända kryptovalutan följt av Ether, samtidigt finns det många fler kryptovalutor som är etablerade på marknaden. Det finns en del kuriosa och intressanta personligheter bakom valutorna. Några alternativ till Bitcoin är:

* Dogecoin, eller DOGE som funnits på marknaden sedan runt år 2013. Kryptovalutan startade lite som ett skämt men har idag ett högt marknadsvärde, över 300 miljarder kronor. Det går inte att komma ifrån att kryptovärlden är en värld för sig. DOGE fungerar ungefär enligt samma princip som Bitcoin med blockchain.

* Polkadot är blockchain-plattform för kryptovalutan DOT. Det är en uppstickare på marknaden som lanserades år 2020 och som är intressant att studera. Principen bakom DOT och Polkadot är att vara mer skalbara än andra kryptovalutor.

* Binance Coin, är en av de större valutorna på marknaden. Binance Coin skapades år 2017 av den välkända kryptobörsen Binance. Förutom att investera i valutan går den att använda den för att handla online, till exempel för resor eller nätter på hotell.

Måste man skatta på kryptovalutor i Sverige?

Ja, privatpersoner i Sverige måste i sin årliga deklaration betala skatt på vinster vid handel med kryptovalutor. Det är vid avyttring som vinst kan uppstå och kryptovalutor räknas som en tillgång. Privatpersoner betalar runt trettio procent i kapitalskatt på vinsten.

Vid deklaration är det viktigt att kunna redogöra för alla transaktioner som gjorts under skatteåret. Även rörelser som växling och överföring mellan olika wallets ska redovisas. En del handelsplatser gör det lätt för användaren och det är enkelt att ladda ner färdiga filer med all information som behövs.

Vad avgör värdet på en kryptovaluta?

Kort förklarat är det efterfrågan och utbud som styr värdet på en kryptovaluta. Värdet förhåller sig till vad någon är beredd att sälja eller köpa för, det går även att spekulera om värdet. På så sätt är kryptovalutor lika marknaden för traditionella valutor, den stora skillnaden är att de allra flesta kryptovalutor är helt decentraliserade.

Det innebär att regeringar och centralbanker inte kan styra värdet. I stället för en centralbank hanteras kryptovalutor av datorer i olika nätverk, när handel med kontovaluta sker är via digitala plånböcker.. CryptoMeister har många bra artiklar om hur kryptovalutor fungerar om du vill veta mer.

Från

cryptomeister.com