Annonssamarbete med Vimmerby Sparbank

Lokal entreprenör satsar på hållbarhet

"Det fantastiska med solceller är att inte ta något från någon annanstans", säger han.
"Det fantastiska med solceller är att inte ta något från någon annanstans", säger han.

Andreas Karlssons gård är ett exempel på hur man kan göra stor skillnad för miljön och samhället genom smarta investeringar. Han är tacksam för stödet från sin lokala sparbank på resan mot en mer hållbar framtid: ”Jag är stolt över att driva min verksamhet med egen el”, säger han.

Native 20 september 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

Andreas Karlsson har en stark koppling till sin lokala sparbank. Han har alltid varit kund hos dem, från tiden då det kallades Föreningsbanken till nu när namnet är Vimmerby Sparbank.

undefined
Andreas har investerat i solceller.

– Det finns ett stort värde i den nära anknytningen och det engagemang som banken visar för lokalsamhället, säger han. 

På sin gård har Andreas gjort en imponerande satsning på hållbarhet. Han sköter både sin privatekonomi och sitt aktiebolag genom banken. I dagsläget arbetar han som elektriker och driver företaget Elmontören i Vimmerby AB.

undefined
Här är en app som visar hur mycket solcellsenergi som samlats in.

– I aktiebolaget har jag investerat i biogasbilar för att minska miljöpåverkan. För mig är miljön viktig, och jag ser dessa bilar som ett sätt att bidra till en mer hållbar framtid. Jordklotet är inte oändligt och jag tycker att vi ska visa hänsyn för framtida generationer, säger Andreas. 

Han har även investerat i solpaneler och batterilagring för att kunna utnyttja egenproducerad el dygnet runt.

undefined
Han har även installerat en flispanna.

– Jag är stolt över att kunna driva min verksamhet med egen el och det är värt de initiala kostnaderna. Dessutom har jag installerat en flispanna som använder bränsle från min egen skog för att värma upp både hemma och i företagslokalen.

Han fortsätter:

– Det fantastiska med solceller är att inte ta något från någon annanstans. Grannen får inte mindre sol för att jag har solpaneler – jag drar nytta av något utan att förstöra något annat, förklarar Andreas.

undefined
"Det fantastiska med solceller är att inte ta något från någon annanstans", säger han.

Han betonar vikten av att använda och skydda naturens resurser på ett ansvarsfullt sätt. För Andreas handlar hållbarhet om att vårda det vi har och tänka på kommande generationer.

– Jag äger även skog, som fungerar som en kolsänka, och funderar på möjligheten att sälja utsläppsrätter i framtiden.

Vimmerby Sparbank har varit en värdefull partner för Andreas i hans hållbarhetsresa. Marianne, som hjälper honom på företagssidan, är alltid tillgänglig och löser problemen snabbt.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Vimmerby-Tidning.