Annonssamarbete med Motorsport

Guide: Så väljer du rätt cykel

Våren väntar alldeles runt hörnet och för många innebär det att äntligen kunna börja cykla igen, medan de som valt att cykla året om ser fram emot att i stället kunna göra det på barmark i vårsolen. Men att hitta rätt cykel kan vara lättare sagt än gjort.

Jonatan och Daniel på Motorsport Vimmerby är rungande överens om att hela upplevelsen av att cykla blir bättre om man har rätt cykel.

Jonatan och Daniel på Motorsport Vimmerby är rungande överens om att hela upplevelsen av att cykla blir bättre om man har rätt cykel.

Foto: Öst Media

Native2023-03-01 01:01
Detta är ett annonssamarbete.

Att ta sig fram med hjälp av cykel har väsentliga fördelar för såväl hälsan som för klimatet, men det är även viktigt att se till att man har en lämplig cykel för sig själv och sitt ändamål.

— Hela upplevelsen av att cykla blir bättre om man har rätt cykel, men det är inte alltid så enkelt att veta vilken den rätta är. Därför börjar vi alltid med att ställa frågor till våra kunder, bland annat vad cykeln ska användas till. Ska man cykla till jobbet, hämta på förskolan och kunna cykla och handla? Eller är man ute efter motion och att ge sig ut i naturen? Hur långa sträckor planerar man att cykla? förklarar Daniel Samuelsson, på Motorsport Vimmerby.

undefined
Idag finns det även en mängd olika tillbehör som enkelt går att montera av och på din cykel beroende på vilket behov du har.

Det vanligaste misstaget som många gör när de ska köpa en cykel är att de köper fel storlek då de antingen beställt den på nätet eller för att de inte fått hjälp att prova ut rätt storlek. Men det är även vanligt att man valt fel cykel utefter vilket behov man har. 

— Just detta är ett tydligt exempel på hur fördelaktigt det är att kunna träffa och rådfråga någon som har både kompetens och erfarenhet när det kommer till just cyklar. Tillsammans försöker vi landa i vad kunden behöver och kan därifrån guida dem till rätt cykel. I ett nästa steg låter vi kunden titta på och provcykla två till tre olika cyklar som vi tror skulle passa dem. Vi ser till att cykeln har rätt inställningar så att de sitter korrekt och så får de avgöra om cykeln känns bra eller inte, berättar Daniel och fortsätter: 

— När man väl landat i vilken cykel man vill ha så finns det idag en mängd olika tillbehör för att ytterligare anpassa sin cykel efter det behov man har. Dessutom så ser vi till att cyklarna är monterade och körklara när kunden lämnar butiken – allt för att ge trygghet och känslan av att man kan lita på grejerna.

undefined
Jonatan och Daniel på Motorsport Vimmerby är rungande överens om att hela upplevelsen av att cykla blir bättre om man har rätt cykel.

Med ett stort sortiment av cyklar har Motorsport Vimmerby något som passar alla, oavsett om du söker en traditionell pendlarcykel, mountainbike, landsvägscykel eller barncykel. Mountainbikes har fått sig ett rejält uppsving då intresset för motion och att cykla utanför stadskärnan och istället ge sig ut i naturen blivit allt mer populärt. Men den cykel som fortsätter att efterfrågas allra mest är elcykeln. 

— Elcyklar som används vid pendling är helt klart det vi märker går bäst. De fungerar bra för vardagsbruk och ersätter i många fall en andra bil då de fungerar som ett billigare och mer hållbart alternativ. Reservdelar och serviceverkstäder gör även att elcykeln håller länge och blir till en långsiktig investering, säger Jonatan Samuelsson på Motorsport Vimmerby. 

undefined
Elcykeln fortsätter att vara populärt och fungerar som ett billigare och mer hållbart pendlingsfordon än en bil.

Just service och underhåll är a och o för att förlänga livet på sin cykel, oavsett vilken typ av cykel du har. 

— Vi satsar på varumärken med en bra eftermarknad av service och reservdelar. I vår verkstad har vi erfarna servicetekniker som kan hjälpa till med bland annat en rasslande kedja, växeljusteringar och ovälkomna punkteringar. Dessutom erbjuder vi en fri service vid cykelköpet och fortsätter att ha en dialog med våra kunder gällande sin cykel. Hur känns cykeln, är den vad du trodde att den skulle vara? Nu närmar sig vintern, behöver du hjälp att byta till dubbdäck? Vi släpper inte kunderna så snart köpet är gjort, förklarar Jonatan.  

Daniel fyller i: 

— Helhetsupplevelsen hos oss är att man får en personlig kontakt, god rådgivning och en känsla av trygghet under hela resan – från provcyklingen till köpet och vidare under sitt cykelägande. 

undefined
"I vår verkstad har vi erfarna servicetekniker som kan hjälpa till med bland annat en rasslande kedja, växeljusteringar och ovälkomna punkteringar", berättar Jonatan.

5 Tips: Så tar du hand om din cykel 

  • Rengör cykeln med jämna mellanrum
  • Smörj kedjan och se till att det är rätt lufttryck i däcken
  • Ställ in cykeln rätt efter cyklisten
  • Lås cykeln med ett ordentligt lås 
  • Om du har en elcykel är det även viktigt att ta hand om batteriet 
 Ett vanligt misstag är att man väljer fel storlek på sin cykel. "Just detta är ett tydligt exempel på hur fördelaktigt det är att kunna träffa och rådfråga någon som har både kompetens och erfarenhet när det kommer till just cyklar", förklarar Daniel.
Ett vanligt misstag är att man väljer fel storlek på sin cykel. "Just detta är ett tydligt exempel på hur fördelaktigt det är att kunna träffa och rådfråga någon som har både kompetens och erfarenhet när det kommer till just cyklar", förklarar Daniel.
Motorsport

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Motorsport? Läs mer på motorsport.se, besök någon av butikerna eller slå dem en signal på: 

VIMMERBY
Adress: Sevedegatan. 5
Öppet: Mån-fre 8-18, Lör. 10-14
Telefon: 0492-134 60,

VÄSTERVIK
Adress: Allén 46
Öppet: Mån-fre 9-18, Lör. 10-14
Telefon: 0490-101 05,

GAMLEBY
Adress: Trädgårdsgatan. 2
Öppet: Mån-fre 8-17, Lör. Stängt
Telefon: 0493-102 62,

Karta: Motorsport
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Vimmerby-Tidning.