Detta är ett annonssamarbete

Med en bra hemförsäkring kan du spara pengar

13 juni 2022 11:15

En hemförsäkring skyddar dina saker som du förvarar i bostaden och i tillhörande förråd. Din hemförsäkring kan ersätta saker som blir stulna vid inbrott eller skadas av vatten eller brand. Den innehåller även reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd och andra viktiga punkter som kan påverka ens liv och ekonomi. En hemförsäkring rekommenderas åt alla, oavsett boendesituation.

En bostadsrättsförsäkring fungerar på samma sätt som en villaförsäkring gör för villaägare. Den försäkrar bostadens fasta egendom som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster, fast inredning, med mera. Blir det läckor i hemmet så att golvet och avloppet skadas täcker inte hemförsäkringen det. Vid brandskador gäller samma sak. Det är därför ett måste att ha båda försäkringarna om du äger din bostad och inte vill stå för kostnaderna själv. 

Innan du bestämmer dig för vilken hemförsäkring du ska teckna behöver du först jämföra bland de olika hemförsäkringar som finns tillgängliga på marknaden. 

Värt att tänka på kan vara att läsa försäkringsbolagens kundomdömen och priser när du jämför. Detta ger en tydligare bild av vilka hemförsäkringar som finns tillgängliga för dig och vad som skiljer dem åt. Det fina är att du kan spara pengar på en bra hemförsäkring.

Att vara försäkrad är bra, men det är onödigt att vara överförsäkrad. Många betalar onödiga pengar för försäkringar som egentligen inte behövs, för grundläggande och bra försäkringar kan inkludera mer skydd än vad många tänker på, därför är det viktigt att läsa på och jämföra.

Försäkringar som rekommenderas:

Hemförsäkring rekommenderas för alla, oavsett om man äger eller hyr sitt boende. Hemförsäkringen är en paketförsäkring med skydd för dina saker, ansvarsskydd om du blir krävd på skadestånd, överfallsskydd, reseförsäkring och ett rättsskydd som kan ge ersättning om du måste anlita en advokat. 

Bostadsförsäkring rekommenderas åt personer som äger sin bostad, för hemförsäkringen täcker bara möbler och saker som skadas. Bostadsförsäkringar täcker även skador på väggar, tak, golv och fasad.

Barnförsäkring är ett måste om du är förälder. Kommunen försäkrar barn under skoltid och på förskola, men utanför skoltid gäller det att ha en försäkring som täcker sjukdomar, olyckor och sjukersättning som samhället står för.


 

Försäkringar du kan vara utan: 
Tilläggsförsäkringar som kan köpas för elektronik eller andra varor är ofta onödiga. De brukar säljas in av butikskedjor som säljer varorna eftersom de är lönsamma för butiken. Men många saker har redan skydd genom garantier, konsumentköplagen och hemförsäkringen. 


 

Reseförsäkringar kan vara nödvändiga om du ska åka på längre resor än en månad eller om du ska göra riskfyllda aktiviteter på din resa. Hemförsäkringen har dock en grundläggande reseförsäkring som brukar räcka för de flesta resorna. Betalar du dessutom resan med kontokort brukar det ingå ett avbeställningsskydd och andra former av reseskydd. 

Från

försäkringsguiden.se