Annonssamarbete med Motorsport

Så får du gräsmattan att frodas

Pernilla Eriksson och Andreas Jalminger på Motorsport i Vimmerby hjälper dig gärna att hitta den klippare som passar just dig bäst.
Pernilla Eriksson och Andreas Jalminger på Motorsport i Vimmerby hjälper dig gärna att hitta den klippare som passar just dig bäst.

Vem vill inte ha en grön och härlig gräsmatta? En välskött gräsmatta förhöjer såväl helhetsintrycket som upplevelsen av din trädgård.

Native 1 maj 2023 01:00
Detta är ett annonssamarbete.

För att lyckas med sin gräsmatta finns det en hel del saker att ha i åtanke när det kommer till skötseln. När och hur ofta behöver man gödsla? Hur mycket ska man egentligen vattna? Och hur klipper man gräset för att få ett så välmående gräs som möjligt? 

För att påbörja resan mot en gräsmatta som frodas är det näring som gäller! Lägg ut gödsel redan på våren och fortsätt sedan att gödsla ungefär varannan vecka fram till slutet av juni. Se sedan till att vattna regelbundet för att undvika de trista, torra och bruna fläckarna. Ett bra riktmärke för vattning är att hellre vattna sällan och mycket än ofta och lite, framför allt under de varma sommarmånaderna. När det kommer till klippning rekommenderas det att klippa ofta, gärna ett par gånger i veckan, då klippningen gynnar tillväxten av gräset. Men det är mer än bara frekvensen av klippning som är viktigt. Hur och framför allt med vad du klipper spelar även en stor roll för ditt gräs välmående. 

— När i tiden man klipper gräset första gången för säsongen beror lite på hur länge kylan dröjer sig kvar, men du bör definitivt göra din första klippning under maj månad. Vad du väljer att klippa gräset med beror bland annat på faktorer som hur stor yta du ska klippa och hur utformningen av trädgården ser ut. Där kan vi göra en behovsanalys och sedan rekommendera rätt produkt utifrån just ditt önskemål och behov, förklarar Pernilla Eriksson på Motorsport Vimmerby. 

undefined
"Är det så att du har flera gräsytor kanske du behöver en kombination av olika klippare för att uppnå bästa möjliga resultat", säger Pernilla.

Något som fortsätter att öka i popularitet är den intelligenta robotgräsklipparen. Den är inte bara energieffektiv och billig i drift, den klipper dessutom oavsett väderlek och är nästintill ljudlös vilket ger ett mer behagligt klimat för både dig och dina grannar. 

— En robotgräsklippare gör att man får mer tid över till annat, men framför allt så ger den utprovade tekniken en jämn och fin gräsmatta. Roboten underhållsklipper gräset med hjälp av rakblad, vilket ger ett finfördelat grässpill som utan problem kan ligga kvar på mattan för att ge ytterligare näring till marken, berättar Pernilla. 

”En robotgräsklippare fungerar inte hemma hos mig” är ett påstående som mer ofta än sällan motbevisas. 

undefined
Robotgräsklippare fortsätter att öka i popularitet.

— De klarar betydligt mer än vad man tror! Det är en gammal myt som ligger kvar om att gräsmattan måste vara slät och plan för att en robotgräsklippare ska fungera, en myt som borde slopas. Idag klarar de både trånga passager och kraftigare lutningar. De är bra maskiner med hög driftsäkerhet. Under säsongen kräver de minimalt med underhåll bestående av rengöring och byte av knivar. Under höst och vinter kan vi hjälpa till med både årsservice, vinterförvar och underhållsladdning, förklarar Andreas Jalminger, Motorsport Vimmerby. Han fortsätter: 

 — Dessutom kan vi hjälpa till med installation i trädgården för att säkerställa att man får en så säker drift som möjligt och i slutändan en så fin gräsmatta som möjligt. 

För att få till en lyckad, och säker, klipping av gräset är det att rekommendera att använda en gräsklippare till mittenpartierna och en grästrimmer för att snygga till kanterna. 

— Att klippa gräset har inte bara att göra med att få en välmående gräsmatta, den ska ju vara fin också. För den som inte har behov av en robotgräsklippare finns det även andra alternativ som ger ett minst lika bra resultat, bland annat åkgräsklippare för de riktigt stora ytorna och mer traditionella gräsklippare som du går bakom. Är det så att du har flera gräsytor kanske du behöver en kombination av olika klippare för att uppnå bästa möjliga resultat. Då kan vi hjälpa till att skräddarsy en helhetslösning av klipp- och trädgårdsmaskiner. Många av maskinerna idag har batteridrift så att du kan slippa sladden eller att behöva tanka, berättar Pernilla. 

undefined
Motorsport erbjuder en mängd olika trädgårdsmaskiner.

Oavsett om du är i behov av en robotgräsklippare, traditionell gräsklippare eller någon annan trädgårdsmaskin så har Motorsport såväl produkterna som kunskapen för att se till att du hittar just det du söker. 

— Vi har en enorm styrka i vår lokala förankring och att finnas nära till hands för våra kunder. Det ger en trygghet att veta att man har någon att vända sig till både inför sitt köp och efter. Vi bygger långsiktiga relationer till våra kunder och jobbar aktivt med att underhålla dem, avslutar Jesper Lockström på Motorsport i Vimmerby. 

Motorsport

Vill du veta mer eller komma i kontakt med Motorsport? Läs mer på motorsport.se, besök någon av butikerna eller slå en signal på: 

VIMMERBY
Adress: Sevedegatan. 5
Öppet: Mån-fre 8-18, Lör. 10-14
Telefon: 0492-134 60,

VÄSTERVIK
Adress: Allén 46
Öppet: Mån-fre 9-18, Lör. 10-14
Telefon: 0490-101 05,

GAMLEBY
Adress: Trädgårdsgatan. 2
Öppet: Mån-fre 8-17, Lör. Stängt
Telefon: 0493-102 62,

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Vimmerby-Tidning.