Förre ÅFF-backen: ”Något som inte stod rätt till”

Misstankarna om matchfixning kom inte som någon stor överraskning för förre ÅFF-spelaren Pontus Fredriksson. ”Man kände att det var något som inte stod rätt till”, säger han till VLT.

 Pontus Fredriksson.

Pontus Fredriksson.

Foto: BILDBYRÅN

Fotboll2020-05-25 13:42

24-årige mittbacken tillbringade två år på Kopparvallen i Åtvidaberg, men förra säsongen förstördes av en korsbandsskada. Nu har han lämnat för spel i Västerås SK i superettan. 

Som många andra reagerade han när Aftonbladet i förra veckan kom med uppgifter om att ÅFF var utsatt för misstänkt matchfixning och andra oegentligheter.

Uppgifter som klubbledningen bestämt förnekat.

Nu säger Pontus Fredriksson att han inte blev så förvånad över vad som skrevs. 

Till Vestmanlands läns tidning säger förre ÅFF-spelaren:

– Om jag ska vara helt ärlig så var jag på ett sätt inte förvånad att det kommit upp en granskning av det här. Vissa perioder kände man att det var något som inte stod helt rätt till i klubben. Uppifrån var det inte så stabilt. Där kände man att det saknades en stabil grund.

– Skulle det här visa sig vara sant så skulle det kunna vara en förklaring. Det var väldigt ojämna prestationer från vissa håll, säger Fredriksson.

Mittbacken framhåller att han själv aldrig kom i kontakt med någon form av matchfixning.

– Att det skulle vara så här allvarligt, den känslan har jag aldrig haft. Men att det skulle varit något som låg i luften kändes absolut. Vi spelare diskuterade ofta vad det var som gjorde att vi inte fick ihop det, alla kände av att vi hade ett bra lag men det funkade aldrig riktigt, säger Pontus Fredriksson.

Efter den svåra knäskadan är nyförvärvet spelklar och redo för spel i premiären, när den nu blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!