"Just nu går det inte bra alls"

Den nystartade kldäaffären PR Mode i Kisa kämpar i coronakrisens spår. Butiksinnehavaren Rajiv Kumar ser att intäkterna inte är tillräckliga för att täcka alla kostnader.

Rajiv Kumar öppnade PR Mode i februari och inte långt därefter utbröt coronakrisen ordentligt.

Rajiv Kumar öppnade PR Mode i februari och inte långt därefter utbröt coronakrisen ordentligt.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-05-25 16:00

Det var i februari som han tog över lokalen som tidigare användes av Pelles Photo i centrala Kisa. Rajiv Kumar hade då aldrig tidigare drivit en egen klädbutik, utan fram till dess ägnat sig åt försäljning på marknader. Nu när han har haft sin butik PR Mode i några månader kan han se tillbaka på att det blev lite fel tid att etablera en butik.

– Under februari gick det jättebra, men så fort coronaviruset slog till och folk uppmanas att hålla sig hemma, så blev det jättestor skillnad. Just nu går det inte bra alls. Vi har omkring tio kunder i veckan och det är jättelite, säger Rajiv Kumar.

Med så få kunder får han det svårt att gå runt ekonomiskt. Vid sidan om butiken har han ägnat fredagar, lördagar och söndagar åt att sälja kläder på marknader också, för att dra in mer inkomst. Men även det har avstannat numera.

För att lindra problemet lite grann, har butiken fått sin hyra halverad. Från 8 800 kronor till 4 400 kronor, vilket Rajiv Kumar är glad för.

– Jag är tacksam för att det gick att ordna. Allra helst hade jag velat få hyran sänkt ännu mer, men nu gäller det att hålla ut, säger han.

Rajiv Kumar är ändå fast besluten att fortsätta driva butiken, även om starten inte har blivit vad han hade hoppats på.

– Jag hoppas såklart att det kan vända och gå bättre efter sommaren. Det är så svårt att veta när det kan komma en vändning men jag hoppas på det bästa, säger han.

"Jag hoppas på det bästa", säger butiksinnehavaren Rajiv Kumar om framtiden.
"Jag hoppas på det bästa", säger butiksinnehavaren Rajiv Kumar om framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!