Startar ny verksamhet - fokus upplevelser och mat

I höst planeras en ny event- och restaurangverksamhet men även försäljning att startas i Mariannelund.

Till hösten väntas en ny restaurang- och upplevelseverksamhet etableras i Mariannelund.

Till hösten väntas en ny restaurang- och upplevelseverksamhet etableras i Mariannelund.

Foto: Privat

Mariannelund2020-05-25 21:00

Helén Lindquist från Hägersten är hemvändaren som i höst har ambitionen på att starta en ny verksamhet i Mariannelund tillsammans med sin sambo Jörgen Wolle.

– Ideerna vi haft har börjat att formalisera sig, bekräftar Helen Lindquist, om den planerade satsningen.

De vill skapa en speciell känsla för besökarna.

– Vi önskar etablera en verksamhet som ska kännas härlig att besöka både för lokalbefolkningen och tillresande turister. Vår tanke är att samarbeta med andra aktörer inom mat, övernattning och upplevelser. Småland är en helt fantastisk destination som har så mycket magi, lekfullhet, spektakulär natur och innovativa människor, säger hon. 

Hon berättar att restaurangverksamheten är tänkt att fokusera på rårakor med en spännande topping. 

– Det kan vara allt från rökt vildsvinskött till löjrom. Och kanske ett glas champagne till det, säger Helén Lindquist, som för näravande jobbar inom turism och hotell i Norge.

Därutöver finns planer på ett eventmakeri.

– Det ska vara väldigt brett och blandat, säger hon och nämner exempelvis konstvernissage där konstnären målar live, vinprovning eller kanske en trubadurafton.

I planerna finns även försäljning av inredningsdetaljer, antikviteter och hantverksmöbler.

Var ska verksamheten vara?

– Det vet vi inte ännu. Vi tittar på lokaler och möjligheter, säger hon.

Du startar i coronatider?

– Vi tänker att man inte kan sluta fungera trots corona. Vi får naturligtvis anpassa oss till restriktionerna, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!