Västervik kammade hem förstapriset – årets sommarstad

"En genuin svensk sommarstad som varit med i toppresultat flera år". Årets sommarstad 2020 heter Västervik. "Det känns välförtjänt" säger Niklas Lind på Västervik framåt.

Foto: Sara Winsnes

Västervik2020-05-25 15:47

Västervik har flera gånger varit nära – men aldrig riktigt nått ända fram. Men under måndagen kom det efterlängtade beskedet: Västervik är årets sommarstad 2020. 

Det är jämförelsesajten Reseguiden som sedan 2008 låtit svenskarna rösta om vilken stad som är landets bästa att besöka under sommaren.

"En genuin svensk sommarstad som varit med i toppresultat flera år. Med i årets toppstrid fanns även tidigare års vinnare Kalmar och Härnösand som klättrat uppåt varje år", skriver Reseguiden på sin hemsida.

Västervik har tidigare slutat på både andra- och tredjeplats i tävlingen. Men nu var det alltså dags för att kliva högst upp på prispallen.

– Det känns välförtjänt. Vi har både varit tvåa och trea tidigare och att nu få knipa förstaplatsen känns jätteroligt och välförtjänt. Grattis till alla västervikare och till alla turister som röstat på oss. Västervik känns som själva bilden av en sommarstad, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik framåt. 

Tvåa slutade Kalmar, som vann utmärkelsen 2018. Trea blev Härnösand.

Varför vann vi i år?

– Jag vet inte, men det känns som att vi kanske har byggt upp det här förtroendet och fått det här för att vi förtjänar det efter några års slit. Vi har uppmärksammat tävlingen och sagt att man ska rösta på oss. Vi har uppmanat både västervikare och turister att säga vad de tycker om Västervik. Uppenbarligen är det många som tycker om Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!