Officiellt: Zlatan vadskadad – hälsenan hel

Glädjebesked för Milan: Skadan som Zlatan Ibrahimovic ådrog sig på måndagens träning är lindrigare än befarat. "Hälsenan är hel", skriver Serie A-klubben på sin hemsida.

Zlatan Ibrahimovic skadade sig på träningen. I dag ska han undersökas av läkare. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic skadade sig på träningen. I dag ska han undersökas av läkare. Arkivbild.

Foto: Luca Bruno

Sport2020-05-26 07:15

Zlatan Ibrahimovic har drabbats av en muskelskada i högra vaden – men tisdagens undersökning i Milano visade att hälsenan är intakt.

Med andra ord:

Skadan är betydligt lindrigare än vad som först befarades när han under smärtor lämnade Milans träning på måndagen. Känningen i vaden uppstod, enligt italienska Sky Sport, efter att 38-åringen avlossat ett skott under ett matchliknande spel på träningsanläggningen Milanello.

Milan uppger att Ibrahimovic ska undersökas på nytt om tio dagar.

Svensken är sedan ett par veckor tillbaka i Italien och förbereder sig tillsammans med sina lagkamrater för att avsluta säsongen i Serie A.

Under coronapandemins speluppehåll har Ibrahimovic huvudsakligen vistats i Stockholm där han tränat tillsammans med Hammarby, klubben han sedan i höstas är delägare i.

Kontraktet med Milan gäller i drygt en månad till, fram till den 30 juni.

Sedan Ibrahimovic återvände till klubben i januari, efter en tvåårig sejour i LA Galaxy, har han gjort fyra mål på totalt tio tävlingsmatcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!