Wigley efter beslutet: "Har varit halvjobbigt"

Publikfavoriten Mattias Wigley stannar i Vimmerby Hockey. Här berättar 26-åringen om den långa betänketiden, känslorna kring att det inte blev något allsvenskt kontrakt – och varför han trivs så bra i norra Småland.

Genom åren har Mattias Wigley gjort 42 mål i VH-tröjan. Nu är det klart att han stannar i ytterligare en säsong.

Genom åren har Mattias Wigley gjort 42 mål i VH-tröjan. Nu är det klart att han stannar i ytterligare en säsong.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-05-31 19:45

"Drömbesked" är ett vanligt förekommande ord i sportens värld. Kanske används det lite väl ofta. Men i just det här fallet är det befogat.

Sedan ankomsten till Vimmerby säsongen 2015/16 har Mattias Wigley utvecklats till en klasspelare på Hockeyettan-nivå. I vintras fick han även ordentlig fart på poängproduktionen. Därför var det inte så konstigt att många befarade att han skulle lämna klubben och fortsätta sin karriär i Hockeyallsvenskan.

Så blir det inte.

Istället har Wigley skrivit på ett nytt kontrakt med VH. Därmed väntar en sjätte säsong i Tigerkulan.

– Det känns bra, skönt att allting är klart. Det har varit lite halvjobbigt med ovissheten. Nu har jag någonting att se fram emot i höst, säger han.

Det är ingen hemlighet att Mattias Wigley har varit på jakt efter ett allsvenskt kontrakt. Vimmerby Hockey har gett honom extra betänketid i väntan på ett besked.

– Det är skönt att de har haft tålamod med mig och väntat. Det ska klubben ha cred för.

Har du varit nära ett allsvenskt kontrakt?

– Jag vet inte. Det är svårt att säga. Jag har haft kontakt med några klubbar och det har funnits intresse för mig, men det har inte varit något konkret på bordet. De har inte kunnat ge mig några klara besked i dessa svåra tider. Det är många klubbar som inte vet hur ekonomin kommer se ut och det har jag förståelse för. Nu kände jag att det var dags att ta ett beslut och då blev det Vimmerby. I Hockeyettan finns det ingen annan klubb för mig.

Känner du någon besvikelse?

– Jag gjorde en bra säsong i vintras och hoppades på ett allsvenskt kontrakt. Det är inget att hymla om. Men jag vill inte säga att jag är besviken. Det känns jättebra att vara kvar i Vimmerby.

För några dagar sedan publicerade vi en lista med alla VH-spelare på 2010-talet. Då var Mattias Wigley femma med 193 matcher. Stockholmaren har blivit en kulturbärare, både på och utanför isen.

– Jag har hittat rätt, helt enkelt. Jag trivs med staden, föreningen och mitt jobb. Det har alltid känts bra att spela i Vimmerby. Jag vill inte hatta fram och tillbaka mellan olika klubbar, utan det är skönt att ha kontinuitet i sitt hockeyspelande.

Vad tycker du om lagbygget så här långt?

– Som vanligt ser det intressant ut, med många unga nyförvärv. Sedan har vi fått behålla en viktig stomme med Pelle Ström, Oskar Carlsson, Anton Carlsson, Tomas Rydén och inte minst Phil Horsky. Det finns en stabil grund att stå på.

Nu kan vi även räkna in Mattias Wigley i den skaran. Så här säger VH:s sportchef Morgan Persson om beskedet att boxplay-specialisten stannar i klubben:

– Det är helt klart en viktig påskrift för oss. Mattias Wigley har vuxit ut till en av hörnstenarna i vår spelartrupp under de senaste säsongerna. Han har velat vänta en tid för att se om han skulle få något erbjudande från högre serier, och vi har gett honom det utrymmet. Det har inte blivit så, och nu är vi väldigt glada att han stannar hos oss ytterligare en säsong. Det är en spelare som du alltid vet vad du får av. Oavsett om det är träning eller match, så får man alltid hundra procent av Wigley varje kväll.

I nuläget har Vimmerby Hockey 16 kontrakterade spelare till den kommande säsongen. Det finns ytterligare fem–sju platser att fylla. Det är två-tre backar, två centrar och en-två forwards som ska in i truppen.

Vimmerby Hockey 2020/21

Målvakter: Tomas Rydén, Gustav Bågenvik.

Backar: Oskar Lindgren, Jonathan Augustin, Oskar Carlsson, Pelle Ström, Linus Ljung.

Forwards: Mattias Wigley, Gustav Jansson, Max Pålholm, Jonas Nyman, Oliver Kempainen, Max Popovic, Oscar Gustafsson, Pierre Gustavsson, Anton Carlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om