Vill flytta premiärerna – trots det positiva beskedet

Seriespelet kan starta i juni. Men både Rimforsa IF och Kisa BK är sugna på att flytta sina premiärmatcher till augusti.

Det finns fortfarande en del frågetecken kring när säsongen kommer starta.

Det finns fortfarande en del frågetecken kring när säsongen kommer starta.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2020-05-30 15:00

Allt tyder på att Smålands- och Östergötlands Fotbollförbund kommer ge grönt ljus till de lägre serierna inom några dagar. Därmed kan seriespelet starta från och med den 14 juni.

I Östergötland är det dock en speciell situation. Flera av lagen har bara en match innan sommaruppehållet. Av våra lokala lag gäller det Rimforsa, Kisa, Hägerstad och Slätmon på herrsidan, samt Rimforsa i damtrean.

– Lag som har en eller två matcher innan uppehållet har möjligheten att skjuta fram dessa till närmare höststarten i augusti, säger ÖFF:s kanslichef Thomas Kölnäs till Corren.

Rimforsa IF, som har seriepremiär i herrfyran den 23 juni, vill ta den möjligheten.

– Vi vill självklart komma igång och spela matcher igen, men eftersom det bara handlar om en seriematch är det bättre att skjuta på den till augusti. Då kan vi planera in några träningsmatcher under sommaren och komma väl förberedda, säger tränaren Erik Svensson.

Han tillägger:

– Däremot är jag positivt inställd till att spela en träningsmatch eller U-lagsmatch före uppehållet. Det vore skönt att få ett avslut på vårsäsongen.

Kisa-tränaren Johan Runeson är inne på samma linje:

– När det definitiva beskedet kommer ska vi sitta oss ner och prata om situationen. Men rent spontant är jag sugen på att flytta vår premiärmatch mot Kenty. Det har varit en konstig vårsäsong där förhoppningarna har gått upp och ner. Därför vore det bättre att köra allting i höst.

Noterbart är att KBK bara har nio seriematcher på hela säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om