Pariscaféer får breda ut sig när staden öppnar

Efter två månaders nedstängning kommer parisarna snart att få ta plats på stadens caféer – men bara utomhus.

En man passerar med en bukett blommor framför ett café i stadsdelen Marais i Paris. Bild från september 2019.

En man passerar med en bukett blommor framför ett café i stadsdelen Marais i Paris. Bild från september 2019.

Foto: Thibault Camus

Ekonomi, näringsliv & finans2020-05-31 12:40

På tisdag tillåts de flesta restauranger i Frankrike att öppna igen, men inom den hårt virusdrabbade Parisregionen kommer endast uteserveringar att tillåtas inledningsvis. Därför tillåts nu caféer och restauranger i staden att utöka sina uteserveringar mer än någonsin.

På trottoarer, parkeringsplatser, och till och med framför grannverksamheten (om grannen ger sitt godkännande) får caféerna ställa ut sina bord för servering, allt för att kunna ta emot mycket besökare trots förbudet att ha dem inomhus.

– I den här krisen måste Paris stötta sina restauranger och barer. Det är de som är stadens puls, säger borgmästare Anne Hidalgo till tidningen Le Parisien.

Hidalgo säger till tidningen att vissa Parisgator kommer att stängas av helt i en del områden, som rue Lepic i Montmartre och Place des Vosges i Marais.

Restaurangöppningarna i Frankrike är en del i fas två i hävandet av nedstängningarna i landet. I samband med det kommer även reserestriktionen på max 100 kilometer att lyftas. Likaså kommer museer att öppna, och fler elever kommer återvända till skolorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!