Första européerna släpps in i Kina

Två månader efter att ha stängt gränserna börjar Kina lyfta på sina restriktioner för utlänningar.

Två månader efter att ha stängt gränserna börjar Kina lyfta på sina restriktioner för utlänningar. Bild från Peking i slutet av april.

Två månader efter att ha stängt gränserna börjar Kina lyfta på sina restriktioner för utlänningar. Bild från Peking i slutet av april.

Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Ekonomi, näringsliv & finans2020-05-30 11:35

På lördagen blev 200 i huvudsak tyska anställda de första européerna att släppas in i landet sedan stängningen. Ett flygplan från Lufthansa landade kort efter lunchtid på flygplatsen i Tianjin, sydost om Peking.

Gruppen, bestående av personer anställda på tyska företag i Kina samt deras familjer, testades för covid-19 efter landning och kommer få sitta i karantän i två veckor.

Ett andra flygplan väntas avgå från Frankfurt till Shanghai den 3 juni.

På fredagen meddelade även Peking att invånare från Singapore kommer att släppas in i landet i början av juni. Det gäller inledningsvis för sex städer och provinser i Kina.

Det var från Kina och staden Wuhan som coronaviruset först började spridas i slutet av 2019. Efter att ha fått kontroll på spridningen befarade Kina en andra smittovåg av importerade fall från andra länder och stängde därför gränsen i slutet på mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!