Bayern München vinnare efter tre sena mål

Det såg ut att bli mållöst i omstarten i Bundesliga mellan topplagen Bayern München och Hoffenheim, tvåa respektive trea i damligan. Men under matchens tio sista minuter avgjorde hemmalaget med tre mål.

Den tyska landslagsmittfältaren Lina Magull satte 3–0 direkt på frispark för Bayern München mot Hoffenheim. Arkibild.

Sport2020-05-30 15:20

Det började med en frispark där Carina Wenniger nickade fram till Kathrin Hendrich som bara hade att sätta dit foten för 1–0 i den 84:e minuten. Det fortsatte med inhopparen Jovana Damnjanovic, serbisk landslagsspelare, som bara efter några minuter på planen sprang sig fri och gjorde 2–0 i den 87:e minuten.

Och på tilläggstid slog den tyska landslagsmittfältaren Lina Magull in 3–0 direkt på en frispark.

Det var Hoffenheim som inledde matchen bäst. Men i andra halvlek flyttade Bayern München upp backlinjen och pressade på allt mer framåt. Det gav sent resultat.

Segern innebär att Bayern fortfarande har häng på serieledaren Wolfsburg, åtta poäng bakom med fem matcher kvar att spela.

Den svenska landslagsmittbacken Amanda Ilestedt var bänkad i Bayern München.

Freiburg vände 0–2 till 3–2 mot Potsdam. Klara Bühl gjorde två av Freiburgs mål. Nina Lange såg till att Duisburg tog sig längre ifrån nedflyttningsplats genom sina två mål i 2–0-segern borta mot Leverkusen. Duisburg är kvar på tionde plats, men just nu fem poäng före elvan Köln under strecket.