Den tyska andradivisionens tabelletta Bielefeld, med mittbacken Joakim Nilsson, var illa ute i bortamötet med Kiel.

Sven Schipplock. Arkivbild.

Sport2020-05-30 15:20

Men på tilläggstid klev matchvinnaren fram: inhopparen Sven Schipplock.

31-åringen nådde högst på Marcel Hartels inlägg och nickade in avgörande 2–1-målet.

Segern betyder att Bielefeld närmar sig avancemang till Bundesliga, då de med sex omgångar kvar att spela toppar tabellen på 56 poäng och har åtta poäng ner till tvåan Stuttgart och ytterligare två till kvalplatsen som just nu Hamburg är placerad på.

Landslagsanfallaren John Guidetti satte dit Hannovers 1–2-mål i bortamötet med Sandhausen, byttes ut i fyra minuter senare och från bänken fick han sedan se hemmalaget säkra en 3–1-seger.

Mikael Ishaks Nürnberg fortsätter att vara farligt nära tabellens nedersta kvalplats. Efter 0–0 hemma mot Bochum är det bara två poäng ner till Karlsruhe. Ishak spelade 60 minuter. Viktor Gyökeres och Sebastian Ohlssons St Pauli fick 1–1 borta mot Karlsruher.