Anfallsprofilen är tveksam till fotbollsupplägget

"Jag hade inte blivit ledsen om vi hade skippat den här säsongen och satsat på nästa istället." Det säger Södra Vi-anfallaren Robin Hammar.

Robin Hammar är sugen på att börja spela matcher igen. Men han tycker inte att förbundets upplägg är optimalt.

Robin Hammar är sugen på att börja spela matcher igen. Men han tycker inte att förbundets upplägg är optimalt.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-05-31 21:00

Det ska sägas direkt: Robin Hammar är en stor fotbollsälskare. Vanligtvis tittar han på många matcher varje vecka. Framför allt är det lokalfotbollen, allsvenskan och Premier League som ligger honom varmt om hjärtat.

Ändå var det med blandade känslor som 25-åringen tog emot beskedet att den lokala fotbollssäsongen snart kan sätta igång.

– Ja, så är det faktiskt. Självklart ska det bli kul att spela matcher igen, men under de former och förutsättningar som gäller är jag tveksam till att förbundet har tagit rätt beslut.

Varför inte...?

– Sportsligt känns det inte rättvist. Med en enkelserie blir det väldigt chansartat, där det gäller att ha tur med spelschemat och toppa formen i rätt läge. Med så pass få matcher blir starten väldigt avgörande.

Vad hade varit den bästa lösningen enligt dig?

– Jag förstår att vi måste köra en enkelserie. Men under de här förutsättningarna kanske det hade varit bättre med en säsong utan upp- och nedflyttning. Att bara spela för att det är kul, som en träningsserie.

Så blir det inte. Nu väntar både roliga – och i allra högsta grad viktiga – matcher för de lokala lagen. Matcher med cupkaraktär där varje mål kommer vara lite extra betydelsefullt.

Enligt det nuvarande schemat har Södra Vi IF seriepremiär den 27 juni, borta mot Stjärnan.

– Vi har några viktiga veckor framför oss. Det har varit långtråkigt att bara träna, träna och träna utan något mål. Nu blir det mycket enklare att motivera sig, när det finns en plats i startelvan att slåss om, säger Robin Hammar.

Förra året gjorde SVIF en strålande säsong i division 5. Som nykomling kom laget tvåa.

Är det läge för en ny topplacering i år? Nja, enligt Robin Hammar. Han vill sänka förväntningarna en aning.

– Det blir svårt att göra en lika bra säsong igen. Kan vi hamna på den övre halvan har vi gjort det bra. På förhand ser de förväntade topplagen, som Stjärnan och IFK Oskarshamn, vassare ut i år. Sedan måste vi vara ödmjuka och säga att vi hade en del flyt förra året. Vi kanske överpresterade lite.

På papperet har Södra Vi IF ungefär en lika stark trupp den här säsongen. Fredric Carlsson och Elias Hallingfors har lämnat för Vimmerby IF. På pluskontot har klubben fyllt på med några duktiga nyförvärv.

– En spelare som har imponerat på mig är Joakim Roos från Horn. Han har gjort det väldigt bra på träningarna under våren, säger Robin Hammar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om