Inga nya rapporterade dödsfall i covid-19

Inga nya dödsfall bland coronasmittade har rapporterats in det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik. Den totala dödssiffran är därmed samma som på lördagen, 4 395.

Platta avsedd för test av coronaprover. Arkivbild

Platta avsedd för test av coronaprover. Arkivbild

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hälsa och sjukvård2020-05-31 14:15

Under helger är det en viss eftersläpning när det gäller inrapporteringen. Dödssiffrorna kan därför komma att öka i början av nästa vecka.

– Det har inte rapporterats in några dödsfall, det stämmer. Men det är eftersom vi har den här eftersläpningen på helger, säger Henrik Josephson på Folkhälsomyndighetens presstjänst till TT.

Det är ändå första dygnet sedan den 13 mars utan nya inrapporterade dödsfall, skriver SvD.

De uppdaterade siffrorna visar även att totalt 37 542 har bekräftats smittade av coronaviruset i Sverige.

2 064 personer får eller har fått intensivvård.

Att inga nya dödsfall har rapporterats kan verka som goda nyheter. Men det är inte läge att slappna av ännu, menar statsepidemiolog Anders Tegnell.

Hans budskap inför sommaren är tydligt: Glöm inte bort att pandemin fortfarande pågår.

Folkhälsomyndigheten ska presentera nya rekommendationer inför sommaren i nästa vecka, men Tegnell säger redan nu att man ska undvika kontakt med obekanta människor, rapporterar SVT Nyheter.

– Om man ger sig iväg på semestrar och sådant, fundera på hur man kan göra det utan att träffa en massa människor som man inte träffar i vanliga fall, framförallt nära under en längre period, säger Tegnell till SVT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!