Här är tre hockeynyheter med VH-koppling

Det har varit en händelserik vecka i hockeyns värld. Vimmerby Hockey har värvat två nya spelare – och Sebastian Åkesson har fått ett allsvenskt kontrakt. Bland annat. Här är tre andra nyheter med VH-koppling som har "flugit under radarn".

Foto: Erik Mårtensson/TT

Vimmerby2020-05-30 11:30

* Den förre Västerviks IK-spelaren Mattias Elfström, med 79 allsvenska matcher på meritlistan, stannar i Hockeyettan. Men han byter klubb. Från Troja/Ljungby till Hanhals. Därmed kommer Vimmerby möta Elfström även den kommande säsongen. Den 23-årige forwarden spelade i Hanhals säsongen 2018/19 och gjorde då 35 poäng. Den gångna säsongen blev det 24 poäng i Troja-tröjan.

* Minns ni Joakim Stjern Svensson? HV71-junioren var utlånad till Vimmerby Hockey i en match säsongen 2018/19. Han hamnade i ett slagsmål efter bara tio minuter och fick därmed matchstraff. Sedan blev det ingen mer match i VH. Nu är det klart att 21-åringen lämnar HC Dalen. Ny klubbadress blir istället Kumla i västra Hockeyettan.

* Den förre VH-forwarden Henri Fomin spenderade den gångna säsongen i Frankrike. Där spelade han i Montpellier i den franska andraligan. Facit: 18 poäng på 25 matcher. Vad det verkar blir det ingen fortsättning i Montpellier. Enligt Elitprospect går finländaren och klubben skilda vägar.

Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om