Stolpe ut för Quaison – måltorkan fortsätter

Fjärde raka utan seger och ännu en mållös match för Robin Quaison. Den svenske landslagsanfallaren och hans Mainz har det kämpigt i botten av tyska Bundesliga. Gästande Hoffenheim vann med 1–0.

Thomas Müller och hans klubbkompisar i Bayern München har på nytt gått med på att sänka sina löner. Arkivbild.

Thomas Müller och hans klubbkompisar i Bayern München har på nytt gått med på att sänka sina löner. Arkivbild.

Foto: Andreas Gebert/AP/TT

Sport2020-05-30 13:20

Det börjar osa katt för Mainz i bottenstriden av den tyska högstaligan. Lördagens förlust hemma mot Hoffenheim innebär att laget i än högre grad än tidigare måste slita om det inte ska bli nedflyttning till Zweite Bundesliga.

Fortfarande är Mainz på säker mark på 15:e plats med 28 poäng, men i och med att Werder Bremen samtidigt tog en viktig bortaseger (1–0 mot Schalke) är läget mer prekärt. Düsseldorf jagar närmast, på kvalplats, en poäng bakom Mainz. Bremen har ytterligare två poäng upp till Quaisons lag, medan Paderborn är jumbo på 19 poäng.

Svenskt stolpskott

Just Quaison delar Mainz tunga trend. Sedan ligan återstartade för två veckor sedan har svensken kammat noll målmässigt samtidigt som laget bara skrapat ihop två poäng på fyra matcher.

Matchen mot Hoffenheim var svängig. Gästerna hann med att missa två ypperligare lägen att ta ledningen – straffbom av Steven Zuber och missat friläge av Robert Skov – innan togolesen Ihlas Bebou satte segermålet, 1–0, i den 43:e minuten.

Knappt tio minuter tidigare var Robin Quaison ytterst nära att i stället ge Mainz ledningen. Men svensken, som ligger fyra i skytteligan på tolv gjorda mål, fick se sin välslagna frispark gå i insidan av stolpen och snöpligt studsa längs mållinjen och ut.

Sänkta löner

Redan senare på lördagen riskerar Mainz att trilla ner på än mer osäker mark. Men då krävs det att Düsseldorf, 16:e i tabellen, skräller borta mot serieledande Bayern München i kvällsmatchen.

Bayern har ett hårt grepp om ligatiteln efter segern i toppmötet mot Dortmund nyligen. Man har sju poängs försprång till just Dortmund inför helgens matcher.

Ekonomiskt går det inte lika bra. Redan i april gick Bayern München-spelarna med på att sänka sina löner med 20 procent för att hjälpa klubben under coronakrisen.

Nu har Bundesligastjärnorna accepterat en ytterligare minskning av lönekuvertets storlek.

– Det är väldigt tillfredställande att se hur vårt lag förstår situationen och är beredda att ge upp en del av lönen till slutet av säsongen, säger ordförande Herbert Hainer enligt AFP.

Hainer avslöjar inte storleken på den andra lönesänkningen.

Rättad: En tidigare version hade fel poängställning i bottenstriden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!