Bildextra: Kika in i Pippis nya villa

Med mindre än tre veckor kvar till öppning börjar Astrid Lindgrens Världs nya Villa Villekulla bli färdig. Trots att en annorlunda säsong väntar tror VD Jocke Johansson att Pippi ska bli nöjd med sitt nya hus.

Pippis nya Villa Villekulla börjar bli redo för inflyttning.

Pippis nya Villa Villekulla börjar bli redo för inflyttning.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2020-05-30 08:00

– Pippi är jätteglad, hon har ju fått en ny villa till födelsedagspresent. Hon är nöjd, även om den är lite sned och krokig på sina håll, som villan ska vara, säger han.

Med en satsning på 50 miljoner kronor är det kanske inte förvånande att den nya villan är tre gånger så stor som den tidigare. 

– Fler barn kan vara inne och leka samtidigt och upptäcka. Det är absolut det största. En annan stor grej är ju också antalet publikplatser, säger Jocke Johansson.

De nya publikplatserna, eller gradänger som det kallas, ger plats för upp emot 2000 besökare. Men med gällande restriktioner blir det betydligt färre. Man planerar för någon form av sektionsindelning med 50 besökare i varje sektion, i runt tre sektioner.

– Det viktiga som vi kommer att vara stenhårda på är den sociala distanseringen på 1,5-2 meter mellan sällskapen. Vi kommer att märka ut. När vi fyller gradängen så kommer det inte gå till på samma sätt som det gjort tidigare, där folk får komma och sätta sig lite varsomhelst, utan vi kommer att sektionsindela med rep och så vidare, så att det blir tydligt. 

Personal som tidigare har lotsat på parkeringen kommer istället att få dirigera besökare vid scenerna. 

Det nya Villa Villekulla består av tre våningar. I varje rum finns möbler och grejer som kan tänkas komma från Pippis resor på de sju haven. Bredvid huset finns sockerdricksträdet. Ett stenkast bort finns Söderhavet där Hoppetossa ligger ankrad. 

Med drygt tre veckor kvar till öppningen så är det full aktivitet i parken. Byggarbetare ordnar det sista på nybygget och skådespelarna rensar ogräs och tvättar fasader.

– I och med att vi inte har öppnat så spelar dem ju inte så då får de hjälpa till med lite sådant här jobb, berättar Jocke Johansson.

I sociala medier är det många som är negativa till att ni öppnar, vad tänker ni om det?

– Vi har full respekt och förståelse för att människor tycker olika i den här frågan. Vi förstår, men genom hur vi kommer att hantera det så kommer vi inte att bidra till någon ökad smittspridning.

Enligt Jocke Johansson finns det en efterfrågan av att komma till parken. Bokningar började komma i samma stund som öppningsdatumet blev officiellt.

– Jag är helt säker på att, allt beroende på hur många gäster vi kan ta emot, så kommer det komma det antal gäster som tillåts.

"Vi är jättenöjda med resultatet och allt arbete som har lagts ner. Vi både hoppas och tror såklart att gästerna kommer att uppskatta det också." säger Jocke Johansson, här i Pippis nya kök.
"Vi är jättenöjda med resultatet och allt arbete som har lagts ner. Vi både hoppas och tror såklart att gästerna kommer att uppskatta det också." säger Jocke Johansson, här i Pippis nya kök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!