Vid sjön Linden upphör spåren efter försvunna kvinnan

Spåret har kallnat. Polisen har betat av alla ledtrådar man haft. I ett skogsområde vid sjön Linden upphör spåren.

Tessan Jigfjord skickar ut patrullen med några väl valda förhållningsorder. Eftersöken är väl organiserade och inget lämnas åt slumpen.

Tessan Jigfjord skickar ut patrullen med några väl valda förhållningsorder. Eftersöken är väl organiserade och inget lämnas åt slumpen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-30 16:00

– Där har vi en indikation på att Hultsfredskvinnan befunnit sig, säger Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby, som har hand om utredningen. Men vad det är för indikationer vill jag inte gå in på.

Men där slutar spåren efter kvinnan. Trots att både polis med hund och Missing People har letat i området i flera omgångar har man inte hittat några nya ledtrådar.

Men även om spåren har kallnat, betyder inte det att vare sig polis eller Missing People givit upp sökandet trots att det gått ett år. Fallet är fortfarande aktivt hos polisen. Men något ytterligare sök är inte planerat just nu.

– Utredningen är fortfarande öppen, säger Niclas Juneskog, men för att komma vidare är vi beroende av nya tips och uppgifter att jobba med.

undefined
Missing People har gjort fem sökinsatser efter den försvunna kvinnan. Men utan resultat. Även polisen har sökt med hund i området vid Linden. Men även det resultatlöst.

Tessan Jigfjord, insatsledare hos Missing People i Jönköpings län bekräftar att man inte givit upp hoppet om att hitta något som kan förklara försvinnandet.

– Det gör vi aldrig, säger hon, inte förrän vi får order av polisen eller anhöriga att sluta.

Inte heller hon har några planer på ett nytt sökande just nu.

– Nej, säger hon, just nu under coronapandemin kan vi bara ta akuta sökinsatser. Vi kan inte samla så mycket folk just nu. Så nu under smittan ligger vi lågt.

Men så fort det blir möjligt kommer man tillbaka för ett nytt sökande. 

Missing People har gjort fem sökinsatser efter kvinnan. Utan resultat, så här långt.

– Vi gjorde två eftersök första helgen, säger Tessan Jigfjord, och sedan har vi gjort tre försök till. Bland annat där vid sjön Linden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!