Debatt I november 2016 så meddelade USA:s president Donald Trump att han skulle tillsätta abortmotståndare i regeringen, vilket då skulle betyda att inte alla delstater skulle ge möjligheten till kvinnors rätt att genomföra abort.

Enligt FN, så lever bara 39 procent av världens befolkning i länder där man har fri abort, och det tycker jag är allt för lite. Alla länder borde ha fri abort, och det borde inte ens vara en fråga om man ska ta bort det eller ej. Alla kvinnor har rätt till abort, och det tycker jag världen måste börja förstå.

Jag tycker inte att abort är något skamligt eller dåligt, så att ha abortmotståndare i sin regering skulle bara vara respektlöst, helt enkelt. Det är respektlöst för att kvinnors rättigheter blir alltmer hotade, speciellt av ledare som just Donald Trump.

Och varför ska alla länder ha fri abort, då? Jo, för att det som till exempel skedde i Argentina nyligen inte ska ske igen.

För bara några dagar sedan blev en elvaårig flicka tvungen att föda ett barn på grund av att hon hade blivit våldtagen av en släkting, men också på grund av att abort är olagligt i Argentina. Ska det vara såhär? Ska flickor bli tvungna att föda barn bara för att abort är olagligt där de befinner sig? Ska kvinnor som har blivit våldtagna bara acceptera att de är gravida för att abort anses som något förbjudet? Nej, det ska inte vara så.

I stället så känner jag att man ska stötta kvinnor som väljer att genomföra abort, inte trampa på dem. För vad gör de för fel egentligen? Vi är inte bara några barnbärande maskiner. Att ha barn är inget krav, och då måste vi få göra något åt oönskade graviditeter.

Jag tycker att vi alla ska sluta låta några män i kostym få bestämma över vad vi får och inte får göra med våra kroppar, besluten är inte deras, de är våra.

Aborträtt är en mänsklig rättighet, det är inget man borde straffas för. Och det måste de flesta världsledare inse.