Äldreboende bjöds på påskbuffé och musik

Under tre års tid fick Kinda kommun statliga pengar till att arrangera olika aktiviteter inom äldreomsorgen i Kinda. Aktivitetsprojektet tog slut i somras men sedan årsskiftet är det igång igen.

Chaufför Jan Dahlberg och Lillie Karlsson på väg in i Församlingsgården

Chaufför Jan Dahlberg och Lillie Karlsson på väg in i Församlingsgården

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-04-17 18:42

– Det stämmer. Jag började en tjänst på 85 procent som aktivitetsledare den 1 januari, säger Pernilla Arvidsson.

Hon höll i trådarna när 22 boende med personal från Bergdala äldreboende bjöds på sång, musik och påskmat i Församlingsgården i Kisa i måndags.

– Det är en ganska stor apparat att rodda ett sådant här projekt. Det ska bokas färdtjänstbussar och kommunbilar för transporter, men det har fungerat riktigt bra. Det är tack vare ett samarbete med kyrkans personal som vi har denhär påskfesten för de äldre.

Festen inleddes med att Emma Renhorn, Joakim Gustavsson och Martin Eugen bjöd på en handfull visor och vårsånger.

"Vårvindar friska", "Blåsippan uti backarna står" och "Den första gång jag såg dig" var välkända sånger som man sjöng med i.

– Vi har flera aktivitetsprojekt på gång framöver. Tillsammans med kyrkan planerar vi en resa i sommar till Grönebo och på Stångågårdens i Horn kommer vi att ha en folkparkskväll i juni, säger Pernilla Arvidsson.

– Det betyder så mycket att få komma ut så här. Det är väldigt fint och välordnat med mat, musik och resan, säger Lillie Karlsson.

Ann-Katrin Hidsjö är husmor på Församlingsgården:

– Det är viktigt att våra äldre får byta miljö.

– Det är även viktigt att de boende på äldreboendena får komma ut och känns sig som vanliga kommunmedborgare, få klä upp sig och göra sig fina, säger präst Emma Renhorn.

Sång och musik med Martin Eugén, Emma Renhorn och Joakim Gustavsson
Sång och musik med Martin Eugén, Emma Renhorn och Joakim Gustavsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om