Italiensk namnlek

MiTo, vad är det för ett namn egentligen? Jo, det är Alfa Romeos nya småbil som har fått sin modellbeteckning av de inledande bokstäverna från städerna Milano och Torino. Men "mito" betyder också "myt" på italienska och på engelska blir det "me too". Alfa Romeos småbil är minst sagt efterlängtad - speciellt här i Sverige eftersom vi saknat importör. Men nu har äntligen en ny generalagent slagit upp sina portar.

Foto:

Alfa Romeo2010-09-28 08:39


Att köpa en ny Alfa Romeo eller Fiat i Sverige har inte varit det lättaste den senaste tiden. Men nu har en helt ny generalagent tagit över importen och det ska förhoppningsvis få fart på den insomnade försäljningen. Det känns lite märkligt varför det gått så dåligt genom årens lopp med tanke på italienarnas modellutbud.

DNA-test
Designen är vass och det råder ingen som helst tvekan om att MiTo är en av marknadens fräckaste småbilar. Detsamma gäller inredningen som är elegant och sportig. Framsätena är bekväma och körställningen helt okej medan baksätet är i minsta laget, liksom bagaget. Under huven erbjuds en rad turbomotorer: dieslar på 95 respektive 120 hästkrafter samt bensinare på 105, 155 och 170. Det häftigaste reglaget sitter framför växelspaken och är en vippbrytare kallad DNA. Den fyndiga bokstavskombinationen står för Dynamic, Normal och All Weather. I normalläget lunkar bilen snällt, styrningen är lätt och motorn svarar mjukt på gasen. Om vippreglaget trycks bakåt till allvädersläget blir bilen ännu beskedligare och risken för hjulspinn är minimal. Men när D-läget åker i händer det roliga saker. Bilen spänner musklerna och förvandlas till en liten gatracer. Grundpriset börjar från 155 000 kronor och vi säger bara "ciao bella!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!