Debatt Det råder just nu febril klimathysteri i Sverige. Allt är miljöfarligt och måste beskattas och vi påförs skattehöjning på skattehöjning.

Diesel och bensinpriset går stadigt upp utan en tanke på de människor som bor utanför städerna, som måste använda bilen till arbete och fritidsaktiviteter, som inte har buss, tåg, tunnelbana eller spårvagn på gångavstånd och utan en tanke på transportsektorn som förser oss med förnödenheter.

Fordonsskatten har chockhöjts för nya bilar och kommer ytterligare att höjas efter den 1 januari 2020. Flygskatten är heller inte fredad, den kommer att höjas för att förmå medborgarna att flyga mindre men hur skulle det vara om vår statsminister Stefan Löfven själv kunde tänka miljövänligt och föregå med gott exempel innan han själv satte sig i regeringsplanet till Nice i Frankrike tillsammans med Gösta Brunnander (pressekreterare) för att hylla damerna när de tog brons i fotboll. Var är miljötänket där?

Nice ligger i Europa och det går att åka andra transportmedel som är miljövänliga än ett regeringsplan som är en riktig miljöbov i sammanhanget. Man kan inte fordra att andra ska tänka klimatsmart och åka miljövänligt när statsministern själv inte gör det.

Vi måste naturligtvis värna om miljön och klimatet men det gäller väl alla, inte bara privatpersoner. Jag citerar Leif Bork, före detta förbundskapten "det är ovärdigt som statsminister att stå och köra "lattjo lajban" med spelarna i damernas omklädningsrum efter bronssegern. Stefan Löfven representerar något mer än sig själv, han representerar Sverige och det här lutar åt att det är billiga politiska poäng han är ute efter".

Man kunde gott ha väntat med gratulationerna tills spelarna kom tillbaka till Sverige. Det har tidigare andra partiers statsministrar gjort.

Det senaste i raden av klimatskatt är det språkröret Per Bolund (MP) aviserat om, nämligen en "klädskatt" som är en sorts påhittad avgift för att beskatta kemikalier i textilier.

Per Bolund påstår att vi köper ett nytt plagg i veckan eller 14 kilo om året som därefter slängs eller bränns upp. Det finns inget statistiskt fastställt om detta så hur kan han veta?

Vidare påstår Per Bolund att det krävs 7 500 liter vatten för att tillverka ett par jeans men det han undanhåller är att det vatten vi har på vår jord har vi haft i miljontals år och oavsett vad vi använder det till, försvinner det inte. Det är detta som kallas kretslopp.

Den här klimathysterin är enbart ett försök att ge oss dåligt samvete och för att fylla på ladorna.

Än så länge behöver vi inte oroas för att behöva klä oss som Adam och Eva i Edens lustgård, iklädda endast ett fikonlöv men om den dagen kommer så är jag tämligen säker på att MP aviserar en skatt på fikonlöv också.