Ankarsrumsman omhäktad för bränderna – igen

Den man som sitter häktad misstänkt för två bränder och falsklarm omhäktades igen på tisdagen. Nu väntar åklagaren på resultatet av tekniska undersökningar.

Mannen är på sannolika skäl häktad för bland annat två bränder på samma adress i Ankarsrum. Tidigare i somras brann även ett garage på samma adress.

Mannen är på sannolika skäl häktad för bland annat två bränder på samma adress i Ankarsrum. Tidigare i somras brann även ett garage på samma adress.

Foto: Ulrik Alvarsson/Arkiv

Ankarsrum2020-09-16 10:45

Mannen omhäktades så sent som i fredags men under tisdagen hölls en ny förhandling på initiativ av hans försvarare. Det säger åklagare Patrick Sonevang under onsdagsmorgonen. 

Även under tisdagen beslutades om omhäktning och nu har åklagare ytterligare två veckor på sig för att väcka åtal.

– Ambitionen är att åtal ska vara väckt inom den tiden, innan 29:e september, säger Patrick Sonevang.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand vid två bränder i Ankarsrum, och för falsklarm i samband med den senaste. Den branden inträffade i slutet av augusti, på Skyttevägen i Ankarsrum.

Enligt åklagaren var det mannen själv som larmade räddningstjänsten, vilket han tidigare erkänt i förhör. Han greps på platsen för den andra branden.

Efter häktning har åklagare två veckor på sig att väcka åtal. Hinner man inte det sker en omförhandling. Då kan man få ytterligare två veckor på sig. En person kan sitta häktad länge i väntan på åtal och förhandling i rätten.

Nu väntar Patrick Sonevang på resultat av tekniska undersökningar som gjorts i utredningen.

Vad är det för typ av tester som genomförts?

– Det är inget jag vill uttala mig om i det här läget, säger Patrick Sonevang.

Det har skett en stor mängd bränder i Ankarsrum de senaste åren.

Är mannen misstänkt även för någon eller några av dem?

– Det är inget jag går in på. Just nu fokuserar vi på de här två bränderna, för vilka han är på sannolika skäl misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!