Bron stängs av för underhåll

Anvedebobro utanför Ankarsrum stängs av för underhåll, med start från och med måndag. Gående och cyklister kommer dock att kunna ta sig över bron.

Anvedebobro, utanför Ankarsrum, stängs av för biltrafik från och med måndag och fram till mitten av juni. Trafiken kommer att ledas om. Orsaken är att underhållsarbeten måste utföras  på bron.

Anvedebobro, utanför Ankarsrum, stängs av för biltrafik från och med måndag och fram till mitten av juni. Trafiken kommer att ledas om. Orsaken är att underhållsarbeten måste utföras på bron.

Foto: Ellinor Harrysson/arkiv

Ankarsrum2019-04-05 20:32

På grund av underhållsarbete är Anvedebobro avstängd för all fordonstrafik fram till mitten av juni. Under avstängningen kommer dock en passage på bron vara öppen för cyklister och gående, men fordonstrafiken leds om via väg 40.

Anvedebobro ligger på Kungsvägen (väg 786) väster om Ankarsrum. Under broavstängningen leds fordonstrafiken om, via väg 783 och 40 för de som bor väster om bron och via väg 785 och 40 för de som bor öster om bron. Trafikomledningen kommer skyltas tydligt med orangea pilar.

En smalare del av bron, cirka en och en halv meter, kommer dock att vara öppen för gående och cyklister under arbetet.

Underhållsarbetet görs för att förlänga brons livslängd.

– Vi inspekterar och underhåller regelbundet alla statligt ägda broar för att säkerställa framkomlighet och säkerhet för trafikanterna, och för att förlänga livslängden på brokonstruktionerna, säger Magnus Holm, projektledare på Trafikverket.

Anvedebobrons betongdelar i skvalpzonen, och under vatten, ska få ett nytt täckande betongskikt och kantbalkarna på bron ska slammas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!