Elever var alkoholpåverkade i skolan

Elever har varit påverkade av alkohol i Ankarsrums skola. "Det är inte roligt" säger rektorn Sören Reichenberger.

De högstadieelever som tycktes vara alkoholpåverkade fick hämtas från skolan i Ankarsrum av sina vårdnadshavare.

De högstadieelever som tycktes vara alkoholpåverkade fick hämtas från skolan i Ankarsrum av sina vårdnadshavare.

Foto: Andreas Johansson

Ankarsrum2020-11-03 06:00

Elever på Ankarsrums skola har varit påverkade av alkohol i skolans lokaler, under skoltid. Skolans rektor Sören Reichenberger bekräftar uppgifterna om incidenten, som ska ha inträffat häromveckan.

– Ja, det hände vid ett tillfälle. Det är oklart om de verkligen var påverkade eller om det var skådespeleri, säger han.

Enligt Reichenberger handlade det om två högstadieelever, som båda fick åka hem när de upptäcktes.

– Vi kontaktade elevernas vårdnadshavare, som fick komma och hämta sina barn.

Reichenberger säger att något sådant inte hänt förut under hans år på skolan, och att man tolkar det som en engångsföreteelse. Skolan har anmält händelsen till sociala myndigheter.

Familjeenhetens enhetschef Martin Ek ser seriöst på det som hänt.

– Det är allvarsamt såklart. Kommer man påverkad till skolan eller arbetet är det ofta ett symptom på att det finns bekymmer i ens liv, säger han.

Hur pratar man som förälder med sitt barn om alkohol?

– Se till att vara mentalt förberedd. Börja prata tidigt, tidigare än du tror. Barn pratar med varandra om saker man inte tänker att de ska prata om förrän de är 20. Försök sedan få barnets perspektiv på det hela, för att få en uppfattning om vad de utgår ifrån. Uppfattas man som alltför förmanande är det mänskligt att barnet går i försvar.

Man kan få stöttning i sitt föräldraskap genom föräldrastödet på familjeenheten. Ek menar att tröskeln för stöd är låg, och att man inte behöver känna sig ensam i sin situation om man är i behov av hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!