Familjen gör nysatsning på kiosken

Sedan en tid tillbaka har kiosken i Ankarsrum ekat tom. Nu blir det förändring när familjen Behrini satsar på kioskverksamhet.

Öppet. Ankarsrums kiosk har återigen öppnat upp för besökare.

Öppet. Ankarsrums kiosk har återigen öppnat upp för besökare.

Foto: Robert Preusse

Ankarsrum2019-07-24 18:00

Vi träffar Ramez Behrini och hans familj som sedan början av juli bedriver verksamhet i kiosklokalen längs Kungsvägen. Tidigare har han drivit en livsmedelsbutik i Västervik som inriktade sig på orientalisk mat men i början av maj månad påbörjade han renoveringen av lokalen som sedan ett par veckor tillbaka nu håller öppet. Till sin hjälp med att öppna kiosken har han bland annat haft sin son Mahmoud Behrini och syskonbarnet Amgad Kakhi som i dag extrajobbar i kiosken.

Varför behövs det en kiosk i Ankarsrum?

– Delvis behövs den för att vi ligger i en annan del av Ankarsrum än den livsmedelsbutik som finns på orten. Så för de som har det långt till livsmedelsbutiken kan de istället komma in här för att handla lite småvaror. Vi har även medvetet valt att ha öppet längre än livsmedelsbutiken för att på så sätt finnas tillgängliga för de som kanske jobbar sent, säger Amgad Kakhi.

Ramez Behrini tillägger:

– Jag ville skapa den här tjänsten för folket i Ankarsrum.

Familjen tycker att de fått positiva reaktioner kring kiosköppningen av de som bor i Ankarsrum. I sommar är det många som passar på att handla snacks och dylikt på väg ner till den närliggande badplatsen. När det varma vädret försvinner tänker familjen satsa mer på matförsäljning.

– Vi håller på att ordna i ordning ett kök i lokalen för att kunna börja sälja lite enklare mat till hösten. Vi hoppas bland annat kunna erbjuda sånt som falafel, korv och pommes, säger Mahmoud Behrini.

Tyvärr föll delar av det sista citatet i artikeln bort i torsdagens papperstidning. Vi beklagar felet.

Här är de som ni hittar bakom kioskdisken. Från vänster: Ramez Behrini, Mahmoud Behrini och Amgad Kakhi.
Här är de som ni hittar bakom kioskdisken. Från vänster: Ramez Behrini, Mahmoud Behrini och Amgad Kakhi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!