Här är hälsocentralen som får bäst patientbetyg i länet

Primärvården i Region Kalmar län får gott helhetsbetyg av patienterna. Och allra bäst betyg i regionen får Ankarsrums hälsocentral.

Ankarsrums hälsocentral får fina betyg av patienterna. "Vi har en bra teamkänsla, alla som jobbar här är lika viktiga", säger verksamhetschefen Hans Jansson (längst till höger).

Ankarsrums hälsocentral får fina betyg av patienterna. "Vi har en bra teamkänsla, alla som jobbar här är lika viktiga", säger verksamhetschefen Hans Jansson (längst till höger).

Foto: Anna Persdotter

Ankarsrum2021-02-16 06:27

Det står klart när patienterna fått säga sitt i den senast genomförda patientenkäten. 

I sammanhanget ska tilläggas att det rör sig om en frivillig mellanårsmätning där totalt sju av 21 regioner medverkat.

Alla hälsocentraler i Västerviks kommun, utom Gamleby, hamnar över rikssnittet sett till helhetsintryck, delaktighet och involvering samt respekt och bemötande. Men i topp hittar vi alltså Ankarsrum och därefter den privata allmänläkarmottagningen Riddarhusläkarna i Västervik.

Vi når en glad verksamhetschef för Ankarsrums vårdcentral, Hans Jansson, över telefon på måndagseftermiddagen:

– Vi har fått fina resultat i patientenkäten även tidigare. Förra året hamnade vi på en andraplats i länet. Men i år är första gången vi tar hem topplaceringen, förstaplatsen. Det känns kul!

Hans Jansson berättar att personalen har tre viktiga ledord som man arbetar efter: engagemang, omsorg och service.

– Det är inte bara fina ord utan något som vi ständigt har i medvetandet och som vi ofta pratar om i det dagliga arbetet, menar Hans Jansson.

Utöver detta, vad tror du själv ligger bakom att ni får så fint betyg av patienterna?

– Vi har en bra teamkänsla, alla som jobbar här är lika viktiga. Jag skulle säga att vi är befriade från prestige. Vi pratar och lär av varandra.

– Sedan tror jag att vi har fördel av att vara en mindre hälsocentral, i ett mindre samhälle. Beslutsvägarna är korta och vi servar och hjälper varandra för att på bästa sätt kunna hjälpa patienterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!