Stulna Porschen ännu inte tillbaka

För några veckor sedan genomfördes en fräck kupp i skogarna utanför Ankarsrum och Håkan Abrahamsson blev av med sin Porsche GT3 RS. Bilen har fortfarande inte kommit tillbaka – men polisen jobbar vidare med förundersökningen.

Det var i slutet av april som Håkan Abrahamsson blev av med sin Porsche. Bilen är fortfarande inte återfunnen, men polisen har säkrat spår från brottsplatsen som nu är på analys.

Det var i slutet av april som Håkan Abrahamsson blev av med sin Porsche. Bilen är fortfarande inte återfunnen, men polisen har säkrat spår från brottsplatsen som nu är på analys.

Foto: Privat

Ankarsrum2022-05-06 17:00

I slutet av april stals den gröna Porschen från garaget utanför Ankarsrum. En polisanmälan upprättades och en hel del tips kom in – men bilen är fortfarande på vift.

– Ingenting har hänt. Vi har inte fått in några tips sista tiden, det har varit väldigt tyst, säger ägaren Håkan Abrahamsson några veckor efter kuppen.

Har förhoppningarna om att få tillbaka bilen försvunnit?

– Nja, hoppet finns väl alltid kvar. Men det klart att det sjunker med tiden.

Joakim Andrén är förundersökningsledare på polisen och den som håller i utredningen kring Håkans stulna Porsche.

– Vi har jobbat med den tekniska undersökningen och hållit en del förhör. Men bilen är fortfarande inte tillbaka, säger han om utredningsläget.

Tror du att bilen är kvar i Sverige?

– Det kan jag inte spekulera i. Jag vet faktiskt inte. Gränspolisen ingår i våra kanaler och vi gick snabbt ut med att bilen var tillgripen. Men vi har inte hittat den ännu.

Enligt Andrén lyckades polisen säkra ett antal spår i anslutning till brottsplatsen. Spåren är nu på analys och förhoppningen är att dessa ska leda utredningen framåt.

Vad är det för typ av spår?

– Det går jag inte in på. Men vi har skickat iväg spår på analys som vi fortfarande väntar på.

Polisen är också angelägen om att få in eventuella tips från allmänheten om bilen.

– Vi är intresserade om någon har sett något eller har uppgifter att lämna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!