"Vi kommer att fixa det här så snabbt som möjligt"

När de tre fastighetsägarna fick beskedet om branden satte de sig i bilen. Efter en 14 timmar lång resa möttes de av ett brandskadat hyreshus, polisavspärrningar och chockade hyresgäster. "Det kommer troligtvis kosta mycket", säger fastighetsägaren Steven van Straten om det framtida saneringsarbetet.

En anmälan om grov mordbrand är upprättad efter branden på Tjädervägen. "Först och främst blev vi glada över att ingen skadades allvarligt", säger Steven van Straten, en av tre fastighetsägare.

En anmälan om grov mordbrand är upprättad efter branden på Tjädervägen. "Först och främst blev vi glada över att ingen skadades allvarligt", säger Steven van Straten, en av tre fastighetsägare.

Foto: Jonas Svensson

Ankarsrum2023-05-12 21:00

Under torsdagsmorgonen anlände de tre fastighetsägarna, som till vardags bor i Nederländerna, till Ankarsrum. Dagen innan fick de beskedet att deras fastighet på Tjädervägen brunnit.

– Först och främst blev vi glada över att ingen skadades allvarligt. Många är chockade, och det har inte varit kul att höra deras upplevelser av natten. Så vi är ledsna för alla de boendes skull, men glada att ingen skadades, säger Steven van Straten och fortsätter:

– Vi har fått vänta på polisens undersökning, men igår öppnade de upp. Polisen utreder fortfarande, men nu är det öppet i alla fall. Idag har vi haft företag på plats och kollat upp möjligheterna att städa upp.

Hyreshuset på Tjädervägen kommer att saneras, trots att ägarna inte hade någon försäkring.

– Det betyder att vi kommer få stå för skadorna själva. Men vi kommer att fixa det här så snabbt som möjligt. 

Lägenheterna har klarat sig bra, värre är det med trapphusen och källaren.

– Vi är glada över att lägenheterna inte är så skadade, även om det är mycket brandlukt. I morse hörde vi att det skulle ta minst fyra veckor. Men det kan ta längre tid också. Fyra till sex veckor kanske. 

Vet ni vad det kommer att kosta?

– Nej inte än. Men det kommer troligtvis kosta mycket, men vi vet inte exakt. Men vi kommer att fixa det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!