Vittne: "På en kvart hade hela huset blivit övertänt"

En villa i Ankarsrum brann ner natten mot tisdagen. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand.

Räddningstjänsten lät huset brinna ner helt.

Räddningstjänsten lät huset brinna ner helt.

Foto: Lotta Gometz

Ankarsrum2020-10-27 06:27

Det var vid klockan 02.30, natten mot tisdagen, som SOS fick in ett larm om brand i byggnad. Det var en tvåplansvilla på Skolvägen i Ankarsrum som, av oklar anledning, hade tagit eld. När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan redan övertänd och de fick lägga fokus på att rädda närliggande byggnader. Ingen person ska ha befunnit sig i huset och villan beskrivs av räddningstjänsten som en "ödevilla".

– Jag såg branden klockan 02.45. På en kvart hade hela huset blivit övertänt, säger en person vi pratat med.

Vid klockan 04 bekräftade räddningstjänsten att omgivande byggnader hade klarat sig undan elden. Man lät dock villan brinna ner helt. Räddningsinsatsen förväntas pågå en bit in på tisdagens förmiddag.

– När räddningstjänsten har avslutat sitt arbete kommer vi att spärra av i väntan på teknisk utredning. I nuläget rubricerar vi det som mordbrand, sa Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare, vid klockan 05.

På tisdagsmorgonen berättar Sara Andersson, presstalesperson på polisen syd, att området nu är avspärrat. 

– Tekniker är beordrade dit, men det ska ha hunnit svalna innan de kan göra sitt arbete, säger hon. 

I avvaktan på att brandplatsen ska gå att beträda arbetar polisen med att hålla förhör. Hur de går vidare efter det hänger på vad den tekniska undersökningen visar.

– Det är ju svårt att gå vidare i utredningen innan man får någon indikation från teknikerna vartåt det pekar, säger Sara Andersson. 

Brand i Ankarsrum i natt.
Brand i Ankarsrum i natt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!