Nytt nätverk för kvinnliga företagare i Ankarsrum

Nu vill Tess Petersén samla Ankarsrums företagskvinnor så man kan hjälpas åt att utvecklas och knyta kontakter. Det blir i så fall det andra nätverket för traktens kvinnliga företagare.

Tess Petersén berättar att det var flera personer som kände att behovet fanns, men att det råkade bli hon som tog kommandot och bjöd in.

Tess Petersén berättar att det var flera personer som kände att behovet fanns, men att det råkade bli hon som tog kommandot och bjöd in.

Foto: Tess Petersén

Ankarsrum2022-08-19 21:00

På måndag drar det igång, och det är Tess Petersén som tagit initiativet.

– Det var ett gäng som ville detta och någon måste ta första steget och det blev jag. Jag tror att det är flera företagare som känner sig ensamma, säger hon.

Första träffen blir hemma hos Tess och alla kvinnliga företagare med någon koppling till Ankarsrum är välkomna att medverka.

– Jag ser gärna att det blir en fast tid regelbundet. Så behöver det ju vara ett återkommande gäng som ses, sen kan man såklart få förhinder, men tanken är att man ska lära känna varandra, säger Tess.

undefined
Sofia Cerne, som sedan i vintras ingår i ett dylikt nätverk för kvinnliga företagare i Västerviks-, Ankarsrums- och Vimmerbytrakten, är positiv till att även denna nya mötesplats skapas.

Tess Petersén driver sedan 2012 företaget Tess Event, och poängterar att det ska bli seriösa möten med företagsfokus.

– Det ska inte bara vara en träff där man fikar och pratar om irrelevanta saker utan man ska verkligen få ut något av det.

I vintras drogs ett liknande projekt igång av Sofia Cerne och Emmily Börjesgård och vi har ringt Sofia för att ta reda på vart det har lett.

– Vi har träffar en gång i månaden och vi brukar vara mellan 8 och 15 personer. Träffarna leder till ett välbefinnande, många behövde komma ut och träffa andra människor efter pandemin och så finns ett behov att få förståelse för andra företagare, säger Sofia Cerne och fortsätter: 

– Jag och Tess träffades på en liknande träff och det är bara positivt om det finns ett behov av fler träffar, hade jag inte haft förhinder hade jag också deltagit på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!