Ännu fler tankar

4 september 2019 04:00

Svar på Gudrun Brunegårds replik ”KD: Vi prioriterar äldre och funktionsnedsatta” den 30 augusti.

Hej Gudrun Brunegård!

Jag beklagar att du fått använda din dyrbara tid till att besvara en dum insändare. Jag beundrar dig och har alltid läst dina artiklar. Politik är att vilja. Och du vill mycket.

Alla partier vill väl att deras program ska genomföras. Alla har de både bra saker och dåliga saker som de driver. Att tänka är en sak, att handla en annan. För att någon ska bry sig om vad man skriver eller säger kan det löna sig att raljera eller ironisera. Jag kunde valt vilket annat parti som helst men nu blev det KD.

Avsikten med min insändare var att visa på verkligheten bakom orden. Det du skriver känner jag i stort sett till men det viktiga är ju för den enskilda människan hur det omsätts i praktiken. Jag sitter i rullstol och är sålunda handikappad. En eldriven rullstol skulle betyda mycket för mig. Att den som hindrat mig från att få en sådan är legitimerad hjälper inte mig. Ett leg gör inte att man blir klok och medkännande.

Jag vill kunna komma ut och träffa andra människor i olika åldrar. För att delta i olika aktiviteter måste man kunna ta sig lite längre sträckor än vad man förmår med en vanlig innerullstol. Jag längtar inte efter att hamna på ett äldreboende.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alf Permestig