Ägaren efter inbrottet: "Finns ingen säkerhet"

Igår förmiddag anmäldes ett inbrott i en butik i Kisa. Fönster var krossade och kontanter stals.

Natten mellan onsdag och torsdag ska inbrottet ha skett.

Natten mellan onsdag och torsdag ska inbrottet ha skett.

Foto: Märta Svensson

Kisa2021-06-19 12:00

Det var Alsaloom Livs på Storgatan i Kisa som blev utsatta för ett inbrott. Polisen åkte till butiken och en brottsplatsundersökning är gjord. Inbrottet ska ha skett på natten mellan onsdag och torsdag. Ägaren Maher Alsaloom märkte de krossade fönsterna vid åttatiden på torsdagsmorgonen.

– Jag är så trött på det här. Det är så tråkigt med problem.

Enligt polisen och Maher Alsaloom stals kontanter till ett värde av 3000 kronor. Maher Alsaloom berättar också att tjuvarna tog med sig rullpapper till tobak.  

Nu väntar pappersarbete för Maher Alsaloom med försäkringsbolag. 

– Jag har försäkrat allt och betalar mycket pengar till försäkringsbolagen. Det är krångligt för att de vill att jag ska skriva vad produkterna kostade men jag vet inte allt sånt. Jag köper in mycket saker från olika ställen.

Maher Alsaloom har känt sig otrygg i Kisa ända sedan en man dök upp med kniv i butiken. Han säger att han fortfarande har problem med armen. Maher Alsaloom menar att innan knivincidenten hände hade han mycket kunder men att en del nu inte vågar gå dit. Han funderar på att sälja butiken och flytta från Kisa för att han inte känner sig trygg.

– Jag vet inte varför det är så här. Jag har inte problem med någon i Kisa. Jag har en familj med en dotter som är rädd. De säger att jag ska sälja och att vi ska flytta för att de är rädda. Vi vill stanna för att vi har familj här men vi trivs inte. Det finns ingen säkerhet för min familj, säger Maher Alsaloom. 

Det var två fönster i butiken som krossades.
Det var två fönster i butiken som krossades.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om