VIBK åkte på en rejäl smäll till

Ett skadeskjutet Vimmerby IBK föll med hela 16–4 borta mot Hovslätt på lördagen.

Michael Elmér fick se VIBK förlora med 16-4 borta mot Hovslätt.

Michael Elmér fick se VIBK förlora med 16-4 borta mot Hovslätt.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-25 16:36

11–3 hemma mot Ledberg och 16–4 borta mot Hovslätt i andra omgången. VIBK har åkt på två svidande förluster i inledningen av serien och fick även en tung start mot Hovslätt på lördagen.

– Vi släppte 1–0 efter 23 sekunder och efter tio minuter stod det 5–0. Då var matchen redan över, sa VIBK-tränaren Michael Elmér som var förberedd på att det skulle bli tufft.

VIBK kom till spel med endast elva utespelare och hade inga ordinarie centrar att tillgå.

– Kevin Hultman och Hugo Samuelsson fick gå in som centrar från start och vi började med en 2-2-1-uppställning. Sedan gick vi tillbaka till en mer klassisk 2-2-1 och ändrade om i formationerna, men det var inte mycket som hjälpte. Hovslätt var riktigt bra och hittade in i slottet med avslut. Om inte Patrik Karlsson i målet spelat så pass bra kunde det ha blivit ännu större siffror.

Stora siffror blev det ändå. VIBK reducerade för första gången vid ställning 9–1. Mest anmärkningsvärt i matchen var ändå en episod i tredje perioden. VIBK släppte då tre mål med en man mer på banan.

– Vi gjorde ett mål själva också, men det ska ju inte hända normalt. Nu var det ganska uppgivna blickar bland spelarna i det läget så jag kan förstå att det blev så.

Hur ska ni hitta tillbaka efter den här starten på serien?

– Först och främst gäller det att få tillbaka alla sjuka och skadade spelare så att vi kan genomföra tre bra träningar i veckan. 

Poäng VIBK: Jonatan Green 2+1, Elias Travtjenko 1+1, Jonas Friberg 1+0, Emil Johansson 0+1, John Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!