Äldre måste flytta när boendet renoveras

Större delen av de boende på Lindgården i Hultsfred kommer att flyttas till Målilla, i samband med utbyggnaden och renoveringen av äldreboendet.

Större delen av de boende på Lindgården kommer att få flytta till Målilla, under tiden som äldreboendet byggs ut och renoveras.

Större delen av de boende på Lindgården kommer att få flytta till Målilla, under tiden som äldreboendet byggs ut och renoveras.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-16 10:51

De kommer då att få bo i de nybyggda lägenheterna på Hemgården, Vetlandavägen 55 som boendet heter numera. Exakt hur länge de kommer att få bo där är oklart i skrivande stund. Men socialnämndens andre vice ordförande Jonny Bengtsson (S) räknar med att byggtiden är ett och ett halvt år.

Enligt tidsplanen är det dock först till nästa höst, om ungefär ett år, det är dags.

Några kan dock bo kvar under byggtiden enligt den information som socialnämnden fått. Övriga kommer att få flytta till Målilla. Totalt ha Lindgården 36 lägenheter i nuläget. Eftersom byggnad och utbyggnad blir det 57.

– Ombyggnaden kommer att börja nu efter årsskiftet, säger Marie Pihl, verksamhetschef.

– Men först bygger man den nya, fristående delen i tre våningar. Sedan kommer man att börja bygga på trapphus och hiss. Det är först då som det kommer att bli aktuellt att med flytten. När det arbetet är igång kommer det inte att gå att röra sig i huset. Det är bara nedre plan som kan vara igång.

Än så länge är flyttplanen väldigt ny, men mer information kommer.

– Vi ligger precis i startgroparna för en informationskampanj. Vi kommer att gå ut till de boende och deras anhöriga och berätta. Vi vill lugna dem för att det inte ska bli svårigheter, säger ordförande Per-Inge Pettersson (C).

– Det är viktigt med information till både anhöriga och boende för att inte skapa otrygghet, säger Jonny Bengtsson. 

Även personal från boendet i Hultsfred kommer att följa med över till Målilla.

– Det kommer att finnas plats för alla i Målilla, säger Per-Inge Pettersson.

– De kommer där att flytta in i de nybyggda lägenheterna vid Hemgården. Men när flytten kan komma igång hänger lite på när det renoveringen av den gamla delen blir klar, det finns fortfarande en del kvar att göra.

– Det är väldigt positivt att de äldre kan flytta in i nyrenoverade och fräscha lägenheter. Det är inte någon tillfällig lösning, som vi haft tidigare, säger Marie Pihl.

– Vi har ju precis genomfört en flytt på Vetlandavägen i Målilla, där de boende i sommar flyttat ut till den nybyggda delen. Och det har fungerat utmärkt. Och den som vill, kan självklart flytta tillbaka till Hultsfred igen. Nu har vi dessutom mer tid på oss att informera och planera, så att vi kan göra det så bra som möjligt för alla, säger Marie Pihl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!