Alla brukare på särskilt boende vaccinerade i Eksjö

Inom Eksjö kommun fortsätter vaccinationerna inom fas ett. Förhoppningen är dock att man ska kunna inleda vaccination av prioriterade grupper i fas 2 i början av mars.

Alla brukare på kommunens särskilda boende har fått vaccindos nummer två.

Alla brukare på kommunens särskilda boende har fått vaccindos nummer två.

Foto: Sofie Olsson

Mariannelund2021-02-28 13:00

Alla brukare inom särskilt boende i Eksjö kommun som tackat ja till vaccination har fått sin andra spruta. Vaccination av en annan grupp inom fas 1 – de som är inskrivna inom hemsjukvården – pågår.

– Vi har vaccinerat 479 och av dem har 250 fått en andra dos. Förhoppningen är att alla ska ha fått dos två vecka 10, berättar Patrik Hedström, socialchef i Eksjö kommun och fortsätter:

– Det som också är väldigt positivt är att vi inte har något misstänkt eller pågående fall av smitta bland våra brukare. 

Även vaccination av personal inom äldreomsorgen pågår inom ramen av fas 1.

– Det pågår för fullt och det gäller både tillsvidareanställda och vikarier. De bokar själva in sig för vaccination. Vi gör ingen skillnad på de grupperna utan erbjuder alla vaccin.

Enligt Region Jönköpings län ska vaccinationer av prioriterade grupper inom fas 2 inledas i början av mars. Den här veckan ska brev med en inbjudan till att börja boka tider ha skickats ut till personer som är 85 år eller äldre. De som är yngre än 85 år ska alltså vänta med att boka tid tills de får ett brev.

Enligt Eksjö kommun är det dock viktigt att fas 1 blir färdig innan fas 2 startas upp.

– Det är ju lite beroende av tider på vårdcentralerna och tillgången på vaccin. Det är möjligt att vaccination inom fas 2 kan inledas vecka nio, men jag skulle tro att det är mer troligt vecka 10, avslutar Patrik Hedström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!