Trots klar seger till slut: "Nästan pinsamt"

2–2 efter två perioder beskrev Virserums tränare Wictor Holmberg som nästan pinsamt att se. Sedan klev laget fram och vann till slut med 9–2 hemma mot Löfstad.

Virserum avgjorde matchen hemma mot Löfstad först i den tredje perioden. På söndag väntar derby och seriefinal hemma mot Åseda.

Virserum avgjorde matchen hemma mot Löfstad först i den tredje perioden. På söndag väntar derby och seriefinal hemma mot Åseda.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-10-15 13:00

Virserum kom från en blek insats borta mot Skärblacka i omgången innan där det blev förlust med 5–3. 

– Vi underskattade motståndet då. Det går inte att tro att vi ska slå alla lag med 7-8 mål utan det gäller att ta jobbet ute på isen. Trots det gör vi en liknande insats i de två första perioderna mot Löfstad. Det stod 2–2 då så i pausen inför tredje var jag tvungen att höja rösten rejält för att väcka laget, sa Wictor Holmberg som fick effekten han önskade.

Virserum gjorde nämligen 3–2 i power play fem minuter in i tredje perioden. Tre och en halv minut senare hade laget gjort fyra mål till och vann till slut med övertygande 9–2.

– Jordan Fogarty visade vägen med kriga in 3–2 och sedan lossnade det när vi började ta jobbet ute på isen. Han var bäst tillsammans med målvakten Robert Davidsson som hade en svår match med sporadiska ingripanden.

Poängen Virserum: Jordan Fogarty 2+3, Thomas Mansbridge 1+3, Shuan Lymer 1+2, Wesley Howerton 2+0, Alexander Andersson 0+2, Jeremy Mcneil 1+0, Adam Koponen 1+0, Elias Grönberg 1+0, Otto Svensson 0+1, Olle Engqvist 0+1, Dominik Brzek 0+1.

På söndag väntar lite av säsongens höjdpunkt för Virserum då det är derby hemma mot Åseda. Dessutom är det seriefinal.

– Det ska bli väldigt kul och jag hoppas att vi kan kliva fram från start nu när det gäller. Jag tror att det laget som klarar av att hålla fokus och tempo i 60 minuter vinner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!