Aluminium i mängd gav silver till Målilla Fotboll

Målilla GoIF - Fotboll drog in en rejäl hacka till klubbkassan. Genom att samla tomburkar och Petflaskor fick klubben ihop hela 41 800 kronor till verksamheten.

Frederika Svensson var lite av en spindel i insamlingsnätet. Den framgångsrika insamlingen av burkar och flaskor resulterade i en andraplats i länet och  41 800 kronor i klubbkassan.

Frederika Svensson var lite av en spindel i insamlingsnätet. Den framgångsrika insamlingen av burkar och flaskor resulterade i en andraplats i länet och 41 800 kronor i klubbkassan.

Foto: Olof Carlson

Målilla2021-01-25 13:48

Samtidigt som klubben placerade sig på en andraplats i länet, i den stora riksomfattande tävlingen som drivs av företaget Pantamera.

– Det känns jätteroligt, säger Frederika Svensson, som varit lite av spindeln i det här insamlingsnätet. Hela samhället är vinnare på det här sättet, inte bara vi.

Klubben har jobbat på två olika sätt för att få ihop jätteberget med burkar och flaskor. Dels har man sin insamlingsstation vid ingången till idrottsplatsen. Dels har klubben också haft två stora insamlingsdagar.

– Alla, både unga och gamla har varit delaktiga, både ungdomar, seniorer och föräldrar. Alla med olika uppgifter. Några var med ute och samlade in antingen på våren eller hösten, andra har sorterat eller gjort något annat, säger Frederika Svensson.

Vid två tillfällen under förra året var klubben ute och rensade Målillabygden från tomma aluminiumburkar och Petflaskor.

– Föräldrar ställde upp med bil och släp, sedan åkte vi runt och samlade.

De båda insamlingsrundorna, en på våren och en på hösten, blev så framgångsrika att klubben placerade sig på en andraplats i länet med sina 41 800 kronor. Vann gjorde RM/SSG IF (Stenåsa, Sandby, Gårdby på Öland som fick hop 90 350 kronor. På riksplanet var det Glommens IF som vann med 200 050 kronor.

– Det var 134 föreningar i Kalmar län som deltog i tävlingen, säger Rickard Andersson, VSGF Hockey fick in 31 500, Hultsfreds handboll 21 950,och IF Hebe 13 804.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!