Amena tolkar Dolly Parton i veckans fredagsfinal

Nu fortsätter Idolcirkusen för fenomenet Amena Alsameai från Vimmerby. Trots en mindre förkylning under repveckan är hon taggad.

Amena Alsameai backstage under den första fredagsfinalen i Idol. Nu är hon en av 11 deltagare som är kvar i programmet.

Amena Alsameai backstage under den första fredagsfinalen i Idol. Nu är hon en av 11 deltagare som är kvar i programmet.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2021-10-15 06:00

Veckorna går fort, tycker Vimmerby-Idolen Amena Alsameai. Ikväll är det dags för den tredje fredagsfinalen och 20-åringen är en av elva deltagare kvar i programmet. För Vimmerby Tidning berättar hon att hon ska sjunga Dolly Partons I will always love you.

– Det är svårt att bestämma låt men vi får hjälp med förslag. Den här är perfekt för mig. Jag älskar låten och jag känner att den både passar mig och betyder mycket, säger Amena Alsameai.

I Idols nya format är det först under den direktsända finalen deltagarna får veta om de får gå upp på scen och Amena berättar att hon tycker att det är tufft för nerverna att vänta.

– Jag är en person som alltid vill veta vad jag ska göra. Att bara vänta är så jobbigt och ibland är man inte förberedd. Men jag tror att det är bra att vi får träna på hur vi kan hantera nerverna och alltid vara redo.

Hur har det känts att repa under veckan? 

– Igår (onsdag) var jag lite förkyld så det var inte perfekt, men idag mår jag bättre. På fredagen åker vi tidigt till studion för att klä på oss, sminkas och repa. Det är fullt upp men väldigt spännande.

undefined
Amena Alsameai ska sjunga Dolly Partons I will always love you. "Jag älskar låten och känner att den passar mig", säger hon.

Amena Alsameai berättar att hon saknar sin familj men att hon var hemma i Vimmerby förra helgen. Ikväll kommer också hennes syster och en vän till Stockholm. Och visst ser hon fram emot att sjunga igen.

– Det är så kul. Jag trodde att det skulle kännas likadant men varje gång jag får sjunga får jag nya känslor och blir bara mer och mer taggad för att få stå på scen igen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!