Andra raka förlusten för Vimmerby

VH hade tio raka segrar i vårserien innan man förlorade mot Dalen senast. På onsdagen hade man läge att studsa tillbaka borta mot Borås, men istället blev det en ny förlust. Den här gången med 4–2.

Det blev en tung kväll i Borås för Vimmerby Hockey.

Ishockey2020-01-29 21:42

Det var toppen mot botten under onsdagen när serieledande Vimmerby Hockey ställdes mot nästjumbon Borås på bortais.

Hemmalaget Borås skapade direkt en het målchans men VH-målvakten Oscar Walldén, som gjorde sin första match i fortsättningsserien, var med på noterna. Spelet vände och Niklas Salos höga passning framför mål styrdes in av Nils Rygaard, vilket innebar 1–0 till VH som kopplade greppet i matchen direkt. Borås skapade en hyperfarlig målchans precis efter målet men återigen var Walldén i vägen med en monsterräddning. VH gjorde inga bra första halva av den första perioden men höjde sig sedan och började trycka på mer och mer. Rygaards mål stod sig dock som det enda i perioden.

I den andra perioden hängde VH inte med alls och Borås kvitterade fullt rättvist genom Martin Karlsson efter fem minuter. Sedan var det i ärlighetens namn bara linan med Salo, Rygaard och Kontos som ens skapade någonting framåt för VH. Annars var det här Borås period och det hade inte varit orättvist om hemmalaget hade haft ledningen i slutet på den. Så blev det inte. Istället fick Romas Semjonovs pucken i egen zon, drog två spelare och tog sig hela vägen fram till Borås-målvakten där han avslutade mycket snyggt och gav sitt VH ledningen igen. Men Borås fick in en välförtjänt kvittering precis innan periodpausen och tog med sig ett oavgjort resultat till omklädningsrummet.

VH brukar vara starka i den tredje perioden men nu var det Borås som faktiskt tryckte på mest. Sex minuter in i perioden fick VH chans till sitt första powerplay i matchen när en Borås-spelare åkte ut i två minuter. Men PP:t varade bara i två sekunder, eftersom Niklas Salo drog på sig en tvåminutare för VH:s del direkt efter tekningen. Spel fyra mot fyra och där var Borås vassast. Hela seriens poängkung, Henrik Eriksson i Borås, utnyttjade ett läge och gjorde 3–2 för hemmalaget.

Det väntade trycket från VH:s sida kom sedan aldrig utan Borås kunde spela av matchen och göra 4–2 i tom kasse med 20 sekunder kvar.

Därmed förlorade Vimmerby för andra gången i rad – efter att ha inlett med tio raka segrar i vårserien. VH toppar dock fortfarande tabellen.

Borås-Vimmerby

Målen: 0–1 (1') Nils Rygaard (Niklas Salo, Christoffer Rasch), 1–1 (25') Martin Karlsson, 1–2 (35') Roman Semjonovs, 2–2 (19') Christoffer Häggblad, 3–2 (47') Henrik Eriksson, 4–2 (59') Philip Svensson.

Skotten: 5–13, 11–12, 8–13.