VIBK är på väg upp efter andra raka

Seger och tre mål av Emma Sjökvist. För andra matchen i följd. Vimmerby IBK är kraftigt på gång i damettan efter 4–3 borta mot Ryd.

Emma Sjökvist svarade för tre mål när VIBK vann med 4-3 borta mot Ryd.

Emma Sjökvist svarade för tre mål när VIBK vann med 4-3 borta mot Ryd.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2021-11-26 23:10

Med två raka segrar har Vimmerby IBK fått ordentlig vind i seglen och kontakt med mittenlagen i serien. Bortamatchen mot Ryd på fredagskvällen var vad man brukar kalla en sexpoängsmatch på förhand och efter vinsten med 4–3 är VIBK bara en poäng efter Ryd i tabellen. 

– Det är en fantastisk skön känsla att få åka hem med tre pinnar i bagaget, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson som får avbryta sin beställning av segermiddag i form av hamburgare när vi når honom.

– Vi öppnande starkt och hade 2–0 efter första perioden. Sedan blev det lite bakslag när vi bjöd dem på 2–1 i upptakten av andra, men vi gjorde ändå 3–1 så det kändes stabilt inför sista perioden. Särskilt eftersom Ryd länge inte satte någon press alls på oss och vi kunde stå och bolla i egen zon och låta tiden gå. På så vis blev det en ganska konstig match.

I tredje reducerade hemmalaget till 3–2 innan VIBK gjorde 4–2. Sedan blev det spännande på slutet när 4–3 kom med knappt två minuter kvar.

– De hade någon ribbträff på slutet så det var lite flyt med i bilden att vi lyckades vinna. Samtidigt var vi det bättre laget och förtjänade att vinna.

Matchvinnare med tre mål var Emma Sjökvist som hittat målformen på allvar på sistone.

– Hon gjorde tre mål senast också och visar helt rätt inställning och vilja i det fysiska spelet och får med sig viktiga mål tack vare det. Hela laget ska ha beröm för en stark insats.

Svea Backstad gjorde VIBK:s fjärde mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!