Anfallaren har brutit kontraktet: "Behöver mer tid"

Erik Ståhlgren har brutit sitt kontrakt med Gullringens GoIF – men han är öppen för en fortsättning i klubben. Samtidigt har Vimmerby IF och Högsby IK anmält sitt intresse.

Erik Ståhlgren.

Erik Ståhlgren.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-10-20 16:07

Den 25-årige anfallaren hade ett så kallat 1+1-årskontrakt med Gullringen.

– Jag hade möjlighet att avbryta det avtalet fram till den 31 oktober – och jag valde att göra det. Anledningen är helt enkelt att jag behöver mer betänketid vad gäller min fotbollsframtid. Eventuellt ska jag flytta från trakten nästa sommar, vilket gör att det finns flera faktorer att ta hänsyn till.

Så nu är du kontraktslös...?

– Ja, det ska bli roligt att träna med de olika klubbarna som hört av sig. Det kommer nog dröja ett tag innan jag bestämmer mig. Jag vill avvakta och se vad som händer med både tränare och spelare i de respektive lagen. Eftersom jag är kontraktslös är jag inte bunden till frimånaden, utan jag kan vänta med ett beslut till januari.

Hur ser du på möjligheterna att du fortsätter i Gullringen?

– De är inte ute ur bilden på något sätt. Jag trivs enormt bra i Gullringen och tanken är att jag ska fortsätta träna med dem.

GGoIF har främst fått konkurrens av Erik Ståhlgrens gamla klubb Högsby IK, samt derbyrivalen Vimmerby IF.

– Jag ska träna med Högsby ikväll (tisdag). Det är en bra förening och jag känner många av spelarna väl sedan tidigare. Det ska bli intressant att se vem som blir ny tränare där.

– Vimmerby är också en intressant och spännande förening. Jag ska dit och känna på det, sedan får vi se. 

Är det fler klubbar som är med i bilden?

– Nej, inte för tillfället. Jag har sagt nej till Myresjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!