Anfallaren njuter av fotbollen i Kisa: "Bra känslor"

Kisa BK leder sin serie med fyra matcher kvar att spela och är på god väg mot division 3. En av pjäserna som kommit in och höjt laget är 21-årige Daniel Malmström Arnesson – som faktiskt funderade på att avsluta karriären inför den här säsongen. "Jag tycker att fotboll är roligt igen", säger han.

Daniel Malmström Arnesson har hittat rätt i serieledande Kisa BK.

Daniel Malmström Arnesson har hittat rätt i serieledande Kisa BK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-16 21:00

Slänger man en blick på Östergötlands västra division 4-tabell så hittar man Kisa BK i den absoluta toppen. Laget har sju poäng ned till Hemgårdarnas BK, som visserligen har två matcher färre spelade. När det nu återstår fyra omgångar för KBK så kan man konstatera att de gula har allt i egna händer. 

På fredag möter man Malmslätts AIK på hemmaplan. 

– Det är bara bra känslor i och runt laget nu. Det var väl ett litet snedsteg när vi tappade poäng mot Sturefors och det får vi ta på oss. Men annars har det rullat på fint, säger anfallaren Daniel Malmström Arnesson. 

Han anslöt till Kisa BK sent i somras och har varit en injektion. Den snabbe liraren har gjort fyra mål – men ligger bakom mycket tillsammans med anfallskollegan Abdirahman Said Ahmed. Faktum är att "Abdi" leder skytteligan i serien, på elva fullträffar.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. "Abdi" är nog den mest målfarliga spelaren jag spelat med någonsin, säger Malmström Arnesson.

Att 21-åringen skulle hamna i Kisa var oväntat. Spola tillbaka tiden ett halvår så var Malmström Arnessons plan att faktiskt lägga skorna på hyllan.

– Ja, jag spelade i Sleipner, jobbade i "Åtvid" och bodde i Linköping. Det gick inte att få ihop det till slut. Så jag tänkte sluta och spelade inte fotboll på ett halvår ungefär. Sen fick Philip Wahl med mig till Kisa i somras och jag var med och spelade Kisapokalen för att testa på det. Efter det har det bara rullat på, säger han och fortsätter:

– Nu tycker jag att fotboll är väldigt roligt igen. Vi har ett riktigt stabilt lag och jag måste också hylla tränaren Greger (Johansson) som har lyckats få ihop det så bra med så pass många nya spelare. 

Och nu är han och laget bara fyra matcher ifrån att vinna division 4 och ta klivet upp till "trean". 

– Det viktigaste är att vi fokuserar på vårt egna spel. 

Nästa hinder på vägen mot serieseger är alltså Malmslätts AIK på fredag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!