Anfallsessen får dela på skyttetronen: "Lite förvånad"

Det blev en förkortad fotbollssäsong för våra lokala lag i år. Ändå passade två spelare på att göra det mesta utav den. Nathalie Johansson och Hanna Hellström blev de lokala skyttedrottningarna i seriespelet med sina 18 mål vardera.

 Två spelare är i delad topp i skytteligan på damsidan.

Två spelare är i delad topp i skytteligan på damsidan.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-10-15 08:15

Nathalie Johansson var inför den här säsongen tillbaka efter sin svåra knäskada. Och det märktes att Vimmerby IF-anfallaren var spelsugen. På 11 matcher lyckades hon panga in 18 mål i division 2 – till sin egen förvåning.

– Ja, jag är lite förvånad eftersom jag kom tillbaka från skadan efter en lång frånvaro. Sen så gjorde jag bara två hela matcher under säsongen. I resten av matcherna blev jag antingen inbytt eller utbytt, säger Johansson, som ändå inte var helt nöjd med sin säsong:

– Spelmässigt kom jag inte upp i nivå i någon match. Målmässigt så får jag väl vara nöjd med 18. Sen har man ju några framspelningar också. 

Hur summerar du annars er säsong?

– Det är klart att man vill vinna och gå upp, men på längre sikt är det kanske bra att vi inte gick upp. Vi har många unga spelare i laget och division 2 är en bra nivå att utvecklas på. Det är stor skillnad på division 1 och 2. 

undefined
Nathalie Johansson och Hanna Hellström gjorde båda 18 mål var i seriespelet den gångna säsongen.

Rimforsa IF:s lagkapten Hanna Hellström visade också klass, när hon bar sitt lag till avancemang från division 3 till division 2. Anfallsessets facit blev 18 mål på sju (!) matcher i serien. "HG" gjorde även nio mål i cupspelet för RIF.

– Jag har haft turen att spela forward, säger hon med ett skratt och fortsätter:

– Nej, men jag har alltid gjort många mål och spelat fram till mål. En kompis till mig räknade ut att vi gjort typ 63 mål i år och att jag legat bakom 41. Så det är nästan mer assist än mål. 

Hon passar också på att hylla sina lagkamrater:

– Vi har varit väldigt stabila och jag har ett bra lag runt mig. Sen är det klart att folk förväntar sig att jag ska göra många mål. 

Trots succésäsongen senast så är det inte säkert "HG" finns på planen i RIF-dressen nästa år.

– Jag har haft problem med knät och det har varit lite fram och tillbaka. Sen vill jag även vänta och se hur det blir i laget och vilka som stannar och inte. Samtidigt vill jag inte bestämma mig för sent. 

Hennes förra klubb, BK Kenty (som spelar i division 1 nästa år), har visat intresse.

– Det står mellan dem, RIF eller att inte spela alls. Men det ska väldigt mycket till för att jag ska välja Kenty. Jag kan nästan säga med säkerhet att det inte blir Kenty, även om man aldrig ska stänga några dörrar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!